"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον Έλληνα μ@......α»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Κερδοσκόποι έστησαν ένα συνωμοτικό παιχνίδι σε βάρος της Ελλάδας και μέσα σε ελάχιστους μήνες ζημίωσαν τη χώρα με 13 δις ευρώ. Αυτή η καταγραφή γίνεται πια σε επίσημο κείμενο που πήρε τον δικαστικό δρόμο και δίνει σάρκα και οστά στις έως τώρα απλές πληροφορίες περί των συνωμοτικών σεναρίων, με στόχο και τα ελληνικά φιλέτα και το χτύπημα στο ευρώ. Ενας δικηγόρος-πολιτευτής και ένας ασφαλιστής απευθύνονται στην ελληνική Δικαιοσύνη με κείμενο εκατοντάδων σελίδων και στρέφονται κατά των γνωστών «ευαγών» ιδρυμάτων της διαβόητης «Goldman Sachs», των παρακλαδιών του Σόρος, ζητώντας να γίνει έρευνα και να προσδιοριστούν αυτοί οι κερδοσκόποι μέσα από δικαστική διαδικασία. Σκέφτεστε να περάσουν 2-3 χρόνια και να υπάρχει ένταλμα σύλληψης του Σόρος και, μάλιστα ευρωπαϊκό, με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος;

Σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα πει κάποιος. Κάπως έτσι ήταν πριν χρόνια το σενάριο για τον Πινοσέτ και θυμόμαστε τι έγινε. Κάπως έτσι έμοιαζε και το σενάριο δημιουργίας τρόικας ως αντίδραση στην επίθεση κατά του ευρώ, με σκοπό να εκμεταλλευτούν την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης να αντιδράσει οργανωμένα και κυρίως να εκδώσει καινούργιο χρήμα για να απαντήσει στα κερδοσκοπικά παιχνίδια, όπως κάνουν χώρες οργανωμένες ενιαία, δηλαδή ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, κλπ. Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας έμοιαζαν και οι επιδιώξεις να βγει δικαστική απόφαση για γερμανικές αποζημιώσεις από τους μαζικούς φόνους της κατοχής. Ομως, χρειάστηκε παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας και συνεννόηση των κυβερνήσεων Ελλάδας-Γερμανίας για να αποτραπεί το αδιέξοδο με την απόφαση που βγήκε και ήταν εκτελεστή σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου...

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης είναι μια πραγματικότητα που προϋποθέτει βέβαια διαδικασίες. Αυτή η πραγματικότητα, κατά πολλούς, μπορεί να οδηγήσει σε νέο επίπεδο μελλοντικά. Να έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Ενωση τις συνθήκες, ώστε να εκτελεστεί εναντίον αυτών των ευαγών ιδρυμάτων και των εκπροσώπων ή των περιουσιών τους οποιαδήποτε δικαστική απόφαση κράτους-μέλους. Και να δούμε τον Σόρος και τα λοιπά πιράνχας και τα τεράστια περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην Ευρώπη να κινδυνεύουν.

Τότε θα σταματούσαν ή όχι τα κερδοσκοπικά παιχνίδια που επιτρέπουν σε ένα φυσικό πρόσωπο να κερδίζει δισεκατομμύρια από τέτοια κόλπα με πατήματα κουμπιών;

13 δισεκατομμύρια ευρώ ζημιά σε λίγους μήνες
Στη μηνυτήρια αναφορά ο κ. Νούλας, δικηγόρος και υποψήφιος βουλευτής, έχει περιλάβει σοβαρή νομική αιτιολογία και βέβαια δεν αποφεύγει και τον πολιτικό χρωματισμό, επιρρίπτοντας όλη την ευθύνη στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου ως να μην ήταν ο Κώστας Καραμανλής που έκανε τις εκλογές για να παραγράψει εγκλήματα και ταυτόχρονα να «λακίσει» από την εξουσία την ώρα των σκληρών μέτρων.

Η μήνυση στρέφεται κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι «με τις πράξεις και παραλείψεις τους χειραγώγησαν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, τους Ελληνες πολίτες και γενικότερα τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα»

Στη μηνυτήρια αναφορά, η οποία είναι εκτενέστατη (84 σελίδες κυρίως κείμενο και πάνω από 200 σελίδες επικαλούμενα σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς των μηνυτών) επισημαίνεται πως οι κερδοσκόποι έστησαν το παιχνίδι και ζημίωσαν την Ελλάδα μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισεκατομμύρια ευρώ. Ανάμεσα στα άλλα, οι μηνυτές επισημαίνουν ότι «σε καμία περίπτωση δεν αρκεί το ύψος του ελλείμματος για να οδηγηθεί μία χώρα σε χρεοκοπία, αφού οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία είχαν και συνεχίζουν να έχουν μεγάλα ελλείμματα και παρόλα αυτά καμία χώρα από αυτές δεν οδηγήθηκε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Ειδικότερα, το συνολικό χρέος της Ελλάδος δεν είναι υψηλότερο της Ευρωζώνης, αφού είναι σαφώς υψηλότερα τα αντίστοιχα συνολικά χρέη της Ολλανδίας (234% επί του ΑΕΠ), της Ιρλανδίας (222% επί του ΑΕΠ), του Βελγίου (219% του ΑΕΠ), Ισπανία (217% του ΑΕΠ), Πορτογαλία (197% επί του ΑΕΠ) και η Ιταλία (194% επί του ΑΕΠ), ενώ η Ελλάδα έχει 179% επί του ΑΕΠ συνολικό χρέος. Επιπλέον, ως προς το εξωτερικό χρέος, η Ιρλανδία χρωστάει τα 414% του ΑΕΠ της και η Πορτογαλία το 130% του ΑΕΠ της, ενώ η Ελλάδα μόλις το 89,5% του ΑΕΠ. Οι δράστες, επομένως, της κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδας γνώρισαν και παρασιώπησαν με δόλο ότι υπάρχουν άλλες χώρες της Ευρωζώνης με πολύ μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και παρόλα αυτά με διαδοχικές ψευδείς παραστάσεις τους οδήγησαν (πιθανώς με τη συμμετοχή, την παρότρυνση ή την αμέλεια των διεθνών οίκων πιστοληπτικής αξιολόγησης) πείθοντάς τους με δόλο για μαζικές αγορές συμβολαίων CDS (αντασφάλιστρα κινδύνου πτωχεύσεως των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου), προσπορίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, το οποίο μόνο τον μήνα Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2010 ξεπέρασε τα 2 δισ. ευρώ».

Ετσι στήθηκε το κερδοσκοπικό πάρτυ
Οι μηνυτές αναφέρονται και στον τρόπο που στήθηκε το κερδοσκοπικό όργιο σε βάρος της χώρας μας, με στόχο τα φιλέτα της αλλά και το άνοιγμα κερκόπορτας κατά του ευρώ, ώστε να καταρρεύσει η οικονομική ισχύς της Ευρώπης και τονίζουν: 
«Η αγορά των CDS στην οποία δημιουργήθηκε και εκτελέσθηκε όλο το παιχνίδι της παράνομης κερδοσκοπίας εις βάρος της Ελλάδος δεν συντρέχουν οι στοιχειώδεις νόμιμες προϋποθέσεις λειτουργίας της, δηλαδή:
Πρώτον, απαγορεύεται να στοιχηματίζεις στην πτώχευση ενός κράτους.  

Δεύτερον, για να έχεις το δικαίωμα να αντασφαλίσεις σε κάποιο επενδυτικό κίνδυνο, πρέπει να λειτουργείς ως ασφαλιστική ή αντασφαλιστική εταιρεία με βάση την εθνική νομοθεσία (ν.2496/1997), την Ευρωπαϊκή Ενωση (οδηγία 2009/138/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) και το διεθνές δίκαιο, όλες όμως οι εταιρείες που εκδίδουν αντασφάλιστρα επενδυτικού κινδύνου δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για τη λειτουργία τους ως αντασφαλιστικές εταιρείες.  

Τρίτον, ακόμα και αν είχαν την ιδιότητα της αντασφαλιστικής εταιρείας, δεν έχουν την ικανότητα πληρωμής των αντασφαλίστρων σε περίπτωση που επέλθει ασφαλιστικός κίνδυνος, όπως στην προκειμένη περίπτωση παύση πληρωμών μιας χώρας. Ετσι, στην ουσία, λειτουργούν ως χρηματοοικονομικές πυραμίδες, εκμεταλλευόμενες την ηθελημένη έλλειψη ρυθμιστικών αρχών λειτουργίας και θεσμικού πλαισίου διαφάνειας εξυπηρετώντας, με τον τρόπο αυτόν, τη διεθνή παραοικονομία.  

 Τέταρτον, δεν διαπραγματεύονται σε αναγνωρισμένα χρηματιστήρια. 

Πέμπτον, δημιουργούν και υποβάλλουν σε εναρμονισμένες πρακτικές υποτιμητικής κερδοσκοπίας. Να σημειωθεί ότι πάνω από το 80% της παγκόσμιας αγοράς CDS (με τζίρους πάνω από 100 τρισ. δολάρια ελέγχουν η εταιρεία Goldman Sachs, η G.P. Morgan και η Deutche Bank. Θυμίζουμε ότι ουδέποτε στην Ιστορία υπήρξε πραγματική καταβολή αποζημίωσης αντασφαλίστρου κινδύνου. Αλλωστε, είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία του κόσμου, η αμερικανική A.I.G. κατέρρευσε τη στιγμή που κλήθηκε να καταβάλει 14 δισ. δολάρια επί των CDS (αντασφαλίστρων κινδύνου) που είχε προηγουμένως εκδώσει για να καλύψει τον κίνδυνο χρεοκοπίας της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers. Ετσι, τα συμβόλαια CDS δίνουν ψευδαίσθηση ασφάλισης και πείθουν τους επενδυτές με πλάνη να τα αγοράσουν. Μοναδικός στόχος της λειτουργίας των CDS, η χειραγώγηση της διαμόρφωσης του κόστους δανεισμού κρατών και επιχειρήσεων, προκειμένου οι εταιρείες που τα εκδίδουν να κερδοσκοπήσουν με βάση τα τοκογλυφικά επιτόκια δανεισμού που επιβάλλονται. 

Στις ΗΠΑ διεξάγεται πρωτοφανής δικαστική έρευνα για τη λειτουργία των CDS κυρίως μάλιστα τον ρόλο τους κατά την περίοδο που δημιουργήθηκε το ελληνικό πρόβλημα και τα παιχνίδια που παίχτηκαν εις βάρος της χώρας μας. Το απίθανο είναι ότι τα ίδια πρόσωπα που στοιχηματίζουν στην πτώχευση της Ελλάδος και ζημιώνουν το ελληνικό Δημόσιο είναι ταυτόχρονα οι αγοραστές, οι αντισυμβαλλόμενοι, και οι διαπραγματευτές, ασκώντας διαχειριστικές πράξεις κατά την έκδοση των ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, αποκομίζοντας τεράστια περιουσιακά οφέλη εις βάρος της Ελλάδος και των Ελλήνων πολιτών, όπως άλλωστε με κυνικότητα δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικάνικου επενδυτικού κεφαλαίου Μάριαν κος Amit Sarkar: «Δουλειά μας είναι να βγάζουμε λεφτά, όχι να σκεφτόμαστε τι θα συμβεί στους Ελληνες πολίτες. Δεν υπάρχει εξάλλου νόμος που να απαγορεύει να εκμεταλλευτείς τον μ......α»!!!

Επισημαίνεται, επίσης, στη μηνυτήρια αναφορά ότι η Ελλάδα εξαιτίας της τεχνητής χρήσης που στήθηκε εις βάρος της ζημιώθηκε μέσα σε ελάχιστους μήνες πάνω από 13 δισ. ευρώ!

Ο θύτης έγινε ελεγκτής
Ενώ διαπιστώνονται λοιπόν όλα αυτά, τον Ιανουάριο του 2010 η Goldman Sachs συνεδρίασε στην Αθήνα με ομάδα τραπεζιτών, καταστρώνοντας κερδοσκοπικά παιχνίδια, ενώ πρωτοστατούσε σε καλλωπισμούς δημόσιων χρεών σε διάφορες χώρες του κόσμου έναντι αδράς αμοιβής, όπως έκανε και στην Ελλάδα την περίοδο Σημίτη «βολεύοντας» μέρος του δημόσιου χρέους σε θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας! Οι μηνυτές επικρίνουν τον πρόσφατο διορισμό στην κορυφή του Οργανισμού Διαχείρισης του δημόσιου χρέους πρώην (;!) στελέχους της Goldman Sachs για να ασχοληθεί με το χρέος μας! Η σημειολογία είναι πραγματικά μοναδική!

Σαν να μην έφθανε αυτό, το εργαλείο των CDS, που πόνταραν στη χρεοκοπία της Ελλάδος, χρησιμοποίησαν ακόμα και νομικά πρόσωπα ελεγχόμενα από το ελληνικό Δημόσιο (βλ. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο!). 

Η μηνυτήρια αναφορά, ανάμεσα στα άλλα, εξηγεί πως το επιτόκιο δανεισμού της Ελλάδος (το spread απόκλιση) από 150 με 200 μονάδες έφθασε τις 1.000, δηλαδή ενώ δανειζόμασταν με βάση το επιτόκιο της Γερμανίας (3%) συν τη διακύμανση spread 150 με 200 δηλαδή 3% συν 1,5% με 2% ίσον 4,5 με 5% επιτόκιο δανεισμού, φθάσαμε να δανειζόμαστε από τις αγορές με spread 1000 μονάδες, δηλαδή 3% + 10(00) = 13%. Ακροθιγώς αναφέρονται ακόμη ως αιτία δημιουργίας αρνητικού κλίματος τα ταξίδια του πρωθυπουργού αλλά δεν αξιολογείται η απομόνωση στη... Ραφήνα του πρώην πρωθυπουργού, αν και η χώρα καιγόταν οικονομικά και όλοι έλεγαν μετά το 2010 που θα πρέπει να πληρώσουμε δόσεις θα δημιουργηθεί οικονομικό αδιέξοδο.

Επανερχόμενοι στα της μηνυτήριας αναφοράς, θυμίζουμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο Κλοντ Τρισέ, ο Μπαρόζο, ο Στρος Καν, ο Μακ Γκρίβη, ο νομπελίστας Ρουμπινί αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν επισημάνει την αδυναμία των χωρών της Ευρωζώνης να αντιμετωπίσουν τα απίστευτα κερδοσκοπικά παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της Ελλάδος και στο μέλλον των υπολοίπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 

Πρόκειται για ένα άνευ προηγουμένου στημένο παιχνίδι, καθώς εις βάρος της Ελλάδος στοιχηματίζουν οι ίδιες εταιρείες που στο παρελθόν εκλήθησαν να «καλύψουν» ή να καλλωπίσουν την εικόνα του δημόσιου χρέους της χώρας μας. Ετσι, η σπειροειδής υποτιμητική κερδοσκοπία έγινε φονικό εργαλείο για τους Ελληνες πολίτες και για την ελληνική οικονομία. 

Στις ΗΠΑ και στη Βρετανία ήδη διεξάγονται δικαστικές και κοινοβουλευτικές έρευνες που πιστοποιούν τον ύποπτο ρόλο των κερδοσκοπικών κεφαλαίων εις βάρος της Ελλάδας. Εμείς, όμως, ακόμα δεν έχουμε συστήσει κάποια σχετική επιτροπή, η οποία θα αναδείξει το θέμα και θα προστατεύσει τη χώρα μας από τα πυρηνικά όπλα μαζικής οικονομικής καταστροφής, τα οποία ονομάζονται CDS. 

Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά, οι μηνύοντες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα Αρείου Πάγου, ώστε να διερευνηθούν οι καταγγελόμενες παράνομες πράξεις και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε όλους όσους συμμετείχαν άμεσα ή έμμεσα στη διάπραξή τους είτε στην Ελλάδα είτε στο εξωτερικό και είχε σαν αποτέλεσμα να ζημιώσουν το ελληνικό Δημόσιο, την εθνική οικονομία, τους Ελληνες πολίτες και τα φορολογούμενα στην Ελλάδα φυσικά και νομικά πρόσωπα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: