"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΔΙΕ: Στο εδώλιο τρεις πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι:



Και υποψήφιος της ΝΔ στους

ποινικά διωκόμενους




Στο εδώλιο του κατηγορουμένου παραπέμπονται να δικαστούν για παράβαση καθήκοντος οι τρεις διατελέσαντες διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΔΙΕ (Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος) επί ΝΔ, επειδή ενήργησαν σε βάρος των συμφερόντων 702 συμβασιούχων και ενέπαιξαν το ΑΣΕΠ για διάστημα περίπου μίας 4ετίας!
Η ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ύστερα από πόρισμα-καταπέλτη του ΑΣΕΠ που διαπίστωσε ποινικές και πειθαρχικές παραβάσεις, επειδή αρνήθηκαν κατ επανάληψη (και παρά τις συνεχείς οχλήσεις του ΑΣΕΠ) να στείλουν στην ανεξάρτητη αρχή αναλυτικά στοιχεία όλων των συμβασιούχων τους για να εξεταστεί αν πρέπει να μονιμοποιηθούν σύμφωνα με το ΠΔ 164/04, όπως έγινε με όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες συμβασιούχων.

Στην Εισαγγελία
Υστερα από μακρότατη αλληλογραφία και άκαρπες συναντήσεις, το ΑΣΕΠ αναγκάστηκε να στείλει την υπόθεση στην Εισαγγελία, αφού διαπίστωσε ότι οι διευθύνοντες του ΟΔΙΕ «εμπαίζουν προφανώς την αρχή», «αγνοούν χονδροειδώς τα δικαιώματα των συμβασιούχων», ταλαιπωρώντας τους ανεπίτρεπτα επί χρόνια.
Η δίωξη ασκήθηκε με βάση το πόρισμα του επιθεωρητή ΑΣΕΠ (επίτιμου αρεοπαγίτη) Λ. Λυμπερόπουλου, εναντίον των τέως διευθυνόντων συμβούλων του ΟΔΙΕ Πελ. Καλίρη, Κων. Κώστογλου και του νυν Νικ. Ρουμνάκη.
Ομως, η προγραμματισμένη για προχθές δίκη αναβλήθηκε (!) για τον Ιούνιο ύστερα από αίτημα του πρώτου επειδή κατεβαίνει υποψήφιος με τη ΝΔ και βρίσκεται στη φάση της προεκλογικής εκστρατείας, αλλά και ύστερα από προβολή λόγων υγείας από την πλευρά άλλου κατηγορουμένου

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: