"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Εμείς και οι Τούρκοι

Του ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
(Ο κύριος Παπαδόπουλος είναι Αρχιτέκτονας)



Τον τελευταίο καιρό διαβάζουμε για τη στροφή της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας, προς αναβίωση του «νεο-οθωμανισμού», με αρχιτέκτονα αυτής της «ιδιοφυούς αυτοκρατορικής πολιτικής τον υπουργό Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου».
Εκτιμώ ότι οι γείτονες μας Τούρκοι, σε σχέση με την Ελλάδα, δεν χρειάζονται ιδιοφυΐες τύπου Αχμέτ Νταβούτογλου προκειμένου να πετύχουν «αυτοκρατορικούς» στόχους. Δεν έχουν παρά να περιμένουν υπομονετικά (είναι θέμα μερικών δεκαετιών) τη διαπιστούμενη από παντού διαχρονική αποδόμηση της εθνικής μας οντότητας προκειμένου να προβούν σε μια άλλη, χωρίς βία, μελλοντική «άλωση». Η παρακμάζουσα και δημογραφικά φθίνουσα Ελλάδα είναι πλέον τελευταία σε όλους... μα σε όλους, τους τομείς της Ευρώπης και όχι μόνο.

Σε έρευνα του ινστιτούτου Bertelsmann Stiftung (2009), που εξετάζει τις «Ανάγκες διοικητικών μεταρρυθμίσεων» μεταξύ των 30 χωρών του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 28η θέση(!), μπροστά από το 29ο Μεξικό και την 30ή Τουρκία – και πίσω από την Πορτογαλία (20ή), την Ισπανία (21η) και την Ιταλία (26η).
Στους φετινούς δείκτες επιχειρηματικότητας της Παγκόσμιας Τράπεζας, η χώρα μας έχει μακράν την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εμφανιζόμενη ως η πιο εχθρική χώρα γι’ άσκηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. Παγκοσμίως δε, καταλαμβάνει την 96η θέση, ακολουθούμενη από: Σερβία, Παπούα - Ν. Γουινέα, Δομινικανή Δημοκρατία, Υεμένη και Λίβανο!
Στο «βαρόμετρο διαφάνειας - 2008», η Ελλάδα κατέχει επίσης το αρνητικό ευρωπαϊκό ρεκόρ διαφθοράς και στην παγκόσμια κατάταξη μοιράζεται την 56η θέση με χώρες όπως: Ομάν, Ιορδανία, Μαυρίκιο, Ναμίμπια, Σαμόα και Σεϋχέλλες!!

Σε ένα σχόλιο, που όμως συμπληρώνει την εικόνα κατάρρευσης, ο Σταμάτης Κριμιζής, επί 13 χρόνια διευθυντής προγραμμάτων της NASA και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, σε συνέντευξή του συμβουλεύει τα νέα παιδιά να φύγουν στο εξωτερικό(!) «διότι οι αξίες που κυριαρχούν δεν είναι αυτές που θα τους επιτρέψουν να προοδεύσουν. Το παιδί στην Ελλάδα περιμένει να πάρει ένα χαρτί, όχι για να μάθει, αλλά για να διοριστεί με τη βοήθεια κάποιου συγγενή στο Δημόσιο. Αυτό είναι αδιέξοδο».

Στη συνέχεια και βιώνοντας τη μακρόχρονη παρακμιακή αδράνεια της χώρας μας, θα τολμήσω μια οδυνηρή πρόβλεψη για το πανθομολογούμενα καταρρέον ελληνικό κράτος. Υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα συγκρατήσει τη σημερινή κρατική της οντότητα, σε 20 - 30 χρόνια, τα «αποκομμένα» τους 6 από τους 12 μήνες και απομακρυσμένα νησιά, Καστελόριζο, Σύμη, Αγαθονήσι, κ.ά. θα αποτελούν μέρος της Τουρκίας, όχι θεσμικά, αλλά οικονομικά. Θα αναφέρονται, δηλαδή, αυτά και θα εξαρτώνται πρακτικά για όλες τους τις ανάγκες από τη δυναμική του νεανικού γειτονικού κράτους – τo 60% των κατοίκων του είναι κάτω των 30 ετών(!) και ο πληθυσμός του μέχρι τότε θα υπερβαίνει κατά πολύ τα 100 εκατ. Εάν μάλιστα η Τουρκία θα έχει συνδεθεί με την Ε.Ε., τότε αυτή η εξάρτηση θα έχει γίνει ακόμη πιο εφικτή.

Είμαστε εμείς λοιπόν αυτοί που δημιουργούμε στην πράξη συνθήκες ενδοτισμού και «παραδίνουμε» σταδιακά και ειρηνικά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι η Ελλάδα, αυτή, που δυστυχώς ακόμα συντηρεί παρακμιακά «μετα-οθωμανικά» φαινόμενα (πατριδοκαπηλία, δαιμονολογία, θρησκοληψία, οικογενειοκρατία, παραγοντισμό, ρουσφέτι, μπαξίσι, κ.λπ.) και υποβοηθά στην επίτευξη των γενικότερων στόχων της γείτονος χώρας, περισσότερο και από τις όποιες δικές της επιθετικές «αυτοκρατορικές» ενέργειες.

RADAR: Η πρόβλεψη για οικονομική εξάρτηση απο την Τουρκία σε 20-30 χρόνια των ξεχασμένων νησιών μας είναι υπερβολικά αισιόδοξη. Θα έλεγα να ΄"κόψετε κάτι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: