"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Άμεση επισιτιστική βοήθεια χρειάζονται 23 εκατ. άνθρωποι στην ανατολική Αφρική

Ανάγκη άμεσης ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν 23 εκατομμύρια άνθρωποι στην ανατολική Αφρική, οι οποίοι πλήττονται από την ασιτία. Η ξηρασία των τελευταίων τεσσάρων ετών οδηγεί στην απελπισία 4 εκατομμύρια Αφρικανούς στην Κένυα, όπου ένα στα δέκα άτομα επιβιώνει χάρη σε επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια.
Τα ζώα πεθαίνουν μαζί με τους ανθρώπους από πείνα και δίψα και όσα έχουν ζήσει κινδυνεύουν από τις πλημμύρες
. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι οι βροχές που ήρθαν πολύ αργά θα προκαλέσουν πλημμύρες, ελονοσία, χολέρα και υποθερμία.
Στην Αιθιοπία περίπου 6,2 εκατομμύρια Αιθίοπες έχουν άμεση ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει τη χώρα τους, σύμφωνα με έκθεση της οργάνωσης «Oxfam». Η αιθιοπική κυβέρνηση εκτιμά ότι ο αριθμός των πολιτών που έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας είναι 5,3 εκατομμύρια.
Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο από την πείνα είναι η Κένυα, η Αιθιοπία, η Σομαλία και η Ουγκάντα. Η ξηρασία δεν είναι νέο φαινόμενο σε αυτό το τμήμα της Αφρικής, αλλά η συχνότητα είναι πλέον επικίνδυνη. Εκεί που σημειωνόταν μία φορά κάθε δέκα χρόνια, τώρα πλέον είναι πραγματικότητα κάθε χρόνο.
Τα ελάχιστα τρόφιμα που υπάρχουν τα κλέβουν πολιτικοί, που τα πουλάνε στους εμπόρους που θα δώσουν τα περισσότερα χρήματα. Υπολογίζεται ότι χρειάζονται 240 εκατομμύρια δολάρια για να δοθεί τροφή στους υποσιτισμένους για διάστημα έξι μηνών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: