"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Απεβίωσε η τελευταία επιζήσασα του Τιτανικού

Στη θάλασσα του Σαουθάμπτον σκορπίστηκαν χθες Σάββατο οι στάχτες της τελευταίας επιζήσασας του Τιτανικού.
Η Ελίζαμπεθ Γκλάντις Ντιν ή αλλιώς πιο γνωστή ως Μιλβίνα Ντιν απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στις 31 Μαΐου. Όταν το θρυλικό υπερωκεάνιο συγκρούστηκε στις 14 Απριλίου 1912 σε παγόβουνο στον Ατλαντικό Ωκεανό, η Μιλβίνα Ντιν ήταν ένα μωρό μερικών εβδομάδων. Η μικρή τότε Ντιν μαζί με τη μητέρα της και τον αδελφό της, επιβιβάστηκαν σε σωσίβια λέμβο και επέζησαν του ναυαγίου. Ωστόσο ο πατέρας της έχασε τη ζωή του.

Οι στάχτες της σκορπίστηκαν από τον σύντροφο της Μπρούνο Νορντμανις από την αποβάθρα του Σαουθάμπτον της νότιας Αγγλίας από όπου είχε ξεκινήσει το ταξίδι του ο Τιτανικός.

«Δεν είναι μία ημέρα λύπης αλλά αντίθετα μία ημέρα γεμάτη με όμορφες αναμνήσεις» δήλωσε ο Ντέιβιντ Χιλ, της Βρετανικής Εταιρείας Τιτανικού.
ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: