"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟM@K@KI@: 15χρονος Πακιστανός ακρωτηρίασε το χέρι του ως πράξη εξιλέωσης... (Θα συνεχίσει να την παίζει με το άλλο...)





Το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον έφηβο έγινε πριν από μερικές ημέρες σε ένα χωριό που απέχει 125 χιλιόμετρα από τη Λαχόρη, την πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάμπ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, τον Ναουσέρ Άχμεντ.
 

Το αγόρι είχε πάει σε ένα τζαμί, σε μια συγκέντρωση για να τιμηθεί ο ψευτοπροφήτης Μωάμεθ. Ο ιμάμης στο κήρυγμά του είπε στους πιστούς ότι θα πρέπει πάντα να πιστεύουν τις διδαχές του ψευτοπροφήτη και ρώτησε τους συμμετέχοντες ποιος από αυτούς δεν τις πιστεύει. 


Ο 15χρονος σήκωσε κατά λάθος το χέρι του, επειδή δεν κατάλαβε καλά την ερώτηση, και αμέσως το πλήθος τον κατηγόρησε για βλασφημία!
 

Αφού επέστρεψε πανικόβλητος στο σπίτι του, ο έφηβος έκοψε το χέρι που είχε σηκώσει στη συγκέντρωση, το έβαλε σε ένα πιάτο και το πήγε στο τζαμί για να το δείξει στον ιμάμη!
 

Ο Άχμεντ είπε ότι είδε ένα βίντεο στο οποίο κάτοικοι του χωριού επευφημούν το νεαρό αγόρι, ενώ οι γονείς του δηλώνουν υπερήφανοι για το γιο τους…
 

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της αστυνομίας διευκρίνισε ότι ...
δεν διεξάγεται καμία έρευνα για το περιστατικό, αφού δεν έχει γίνει κάποια καταγγελία για το θέμα....

Όλα καλά λοιπόν στο Πακιστάν του "μετριοπαθή Ισλάμ"! Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η κατηγορία της βλασφημίας στο Πακιστάν είναι πολύ σοβαρή και συχνά προκαλεί βίαια επεισόδια ή ακόμα και το λιντσάρισμα των «υπόπτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: