"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Η... κολοτούμπα May στο θέμα των εκλογών !!!

"Οι επόμενες γενικές εκλογές θα πρέπει να γίνουν το 2020". Αυτές είναι δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May, η οποία μόλις πραγματοποίησε μια τρομερή πολιτική "κολοτούμπα", αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC με αφορμή την αιφνιδιαστική απόφαση της May να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου.


Επί μήνες τόσο η ίδια όσο και η ομάδα της, υποβάθμιζαν το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, σημειώνει το πρακτορείο, ενώ εξηγεί πως ο λόγοι ήταν απλοί: 


Δεν ήθελαν να προκαλέσουν αστάθεια κατά την περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit, δεν ήθελαν να έρθουν αντιμέτωποι με το απρόβλεπτο του εκλογικού αγώνα, πολλοί στο κόμμα των Συντηρητικών πίστευαν πως είναι πολύ λίγες οι πιθανότητες οι Εργατικοί να δράσουν συντονισμένα πριν από το 2020, ενώ και η May από την πλευρά της ήθελε να δείξει πως είναι μια πρωθυπουργός που μένει πιστή στα λόγια της.


Αλλά αυτή η αμείλικτη πολιτική λογική αποδείχτηκε δύσκολη να διατηρηθεί μέχρι το τέλος, αναφέρει το BBC. Όπως παρατηρεί, ερχόμενοι καθημερινά αντιμέτωποι με την αδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, οι Συντηρητικοί έχουν αναγκαστεί να κάνουν υποχωρήσουν σε αρκετά ζητήματα.  


Οι προεκλογικές καμπάνιες μπορεί να είναι εξαιρετικά απρόβλεπτες, ωστόσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η May θα μπορούσε να διεκδικήσει μια μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που θα τις έδινε μεγαλύτερη ευχέρεια στις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για το Brexit.


Υπάρχουν όμως πολλοί κίνδυνοι, σημειώνει το BBC:

 Τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει πως αν κάτι είναι σίγουρο στην πολιτική, αυτό είναι πως διανύουμε μια εποχή όπου οι πολιτικές εξελίξεις είναι τρομερά δύσκολο να προβλεφθούν. Επίσης, αναφέρει το πρακτορείο, με τους Βρετανούς υπουργούς σε βαθύ σκοτάδι μέχρι σήμερα το πρωί, το βέβαιο είναι πως η May είναι δύσκολο να αναγνωσθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: