"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΡΙΖΟΛΑΜΟΓΙΟΠΛΗΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Η τύχη του Τσοχατζόπουλου, η ληστεία στο Παλαιό Φάληρο και η σημασία της αφόδευσης

Aπό τον aNameToCome 


Αν σας χτυπήσουν το κουδούνι, μάλλον θα είναι από τον έρανο για να συγκεντρωθούν τα €200.000 για την εγγύηση που αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου. 


Μετά από 4,5 χρόνια στη φυλακή ο πρώην ισχυρός υπουργός του ΠΑΣΟΚ, φαίνεται ότι αποφυλακίζεται και θα συνεχίσει την ποινή του σε κατ' οίκον περιορισμό αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ κοντεύει τα ογδόντα. Αυτά βέβαια θα συμβούν εάν οι οικείοι του κατορθώσουν να συγκεντρώσουν το ποσό που τα καλά χρόνια ξόδευαν για κουρτίνες στο σαλόνι τους. 


Παρόλα τα εκατομμύρια ευρώ που φαίνεται ότι η οικογένεια είχε τσεπώσει σε μίζες, δεν φρόντισαν να τα βάλουν σε ένα κουμπαρά και έτσι παρόλο την θετική έκβαση της αίτησης αποφυλάκισης, ο Άκης κινδυνεύει να κάνει Πάσχα στη φυλακή.  


Δεν θα υπερασπιστούμε βέβαια τον βίο και την πολιτεία του κ. Τσοχατζόπουλου, αλλά θα υπερασπιστούμε την γενναία απόφαση των δικαστών που με το οριακό 3-2 δεν υπάκουσαν στο δημόσιο αίσθημα που ζητούσε αίμα και αποφάσισε την αποφυλάκιση ενός σχεδόν κατάκοιτου ηλικιωμένου και την επιστροφή του στο σπίτι του. Δεν ήταν βέβαια λίγοι εκείνοι που έβγαλαν αφρούς στο άκουσμα της απόφασης αφού ο πρώην πανίσχυρος αντιπρόεδρος είναι ο πιο εύκολος αποδιοπομπαίος τράγος στην σύγχρονη ιστορία αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη και η μετέπειτα στάση του ήταν τουλάχιστον προκλητική.  

Ο Τσοχατζόπουλος ορθότατα καταδικάστηκε και εκπροσώπησε την φαυλότητα της εξουσίας, αλλά το να θεωρούμε ότι αυτή η χώρα πτώχευσε επειδή μερικοί υπουργοί πήραν μίζες, είναι εξαιρετικά βολικό αλλά όχι και πολύ ακριβές. 


Κατά διαολεμένη σύμπτωση, όλοι αυτοί που ξεσηκώθηκαν με την αποφυλάκιση Τσοχατζόπουλου, ξεσπάθωναν υπέρ του νόμου Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν δολοφόνοι, βιαστές, ληστές, ο Αλ Καπόνε, ο Ντον Κορλεόνε και ο Πάμπλο Εσκομπάρ. Βλέπεις όλοι αυτοί είναι λαϊκά παιδιά που παραστράτησαν, δεν είναι εκπρόσωποι της μισητής εξουσίας. 


Με αυτό τον υπέροχο νόμο που ουσιαστικά φτιάχτηκε για να αποφυλακιστεί ο Σάββας Ξηρός ο οποίος τελικά αποφάσισε ότι προτιμάει να μείνει στη φυλακή, αποφυλακίστηκαν και οι ληστές του Παλαιού Φαλήρου που εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου ανδρόγυνου και εκ των οποίων ο ένας κρύφτηκε μέσα στην ντουλάπα που κανείς από τους 600 αστυνομικούς που παρέλασαν από το διαμέρισμα δεν μπήκε στον κόπο να ψάξει για 14 ώρες. Αλλά να μου πεις πού να σκεφτούν οι αστυνομικοί ότι ο ληστής ήταν στην ντουλάπα, να ήταν σε κάνα Γρηγόρη να τον έβρισκαν.  Και αν ο ληστής δεν είχε φάει φασολάκια για πρωινό, πράγμα που τον ανάγκασε να αφοδεύσει στην ντουλάπα, μάλλον δεν θα τον είχαν ανακαλύψει και θα ζούσε το υπόλοιπο της ζωής του εκεί. 


Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να ψάξουν μετά για γενετικό υλικό του δράστη αφού φρόντισε να τους αφήσει αρκετό και μάλιστα μυρωδάτο. Εγώ πάντως θα προτιμούσα να με ληστέψουν παρά να μου χέσουν την ντουλάπα.  


Μια και μιλάμε για την εκτέλεση της φυσιολογικής ανάγκης, να μην ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στο εξαιρετικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο θα αποποινικοποιηθεί επιτέλους το ελεύθερο κάμπινγκ:  


Σου λέει, θα τους πάρουν που θα τους πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια, ας τους επιτρέψουμε να κατασκηνώσουν ελεύθερα στην ύπαιθρο.  


Η κυβέρνηση υλοποιεί σιγά σιγά το μεγαλεπήβολο σχέδιο της για επιστροφή στη δεκαετία του '70 και βροντοφωνάζει όχι στο φιλελέ όνειρο του πεντάστερου ξενοδοχείου, ναι στο ελεύθερο κάμπινγκ και την επαφή με τη φύση που προσφέρει το χέσιμο στην ύπαιθρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: