"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Στα τέσσερα ο Τσίπρας



Παρακαλάμε. Αυτό κάνουμε. Εκλιπαρούμε. Γονατιστοί. Σερνομάστε. Στα τέσσερα. Και χειρότερα.  


Ας πούμε, αντί να προσέλθει στο Hilton η Ντέλια Βεκουλέσκου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την παρέα του σπεύδει, ασθμαίνων στις Βρυξέλες!
 


Λογικό; Φυσικό; Αναμενόμενο; 


Καθόλου. Ολα αυτά μπορούσαμε να τα είχαμε αποφύγει. Με αξιοπρέπεια, καθαρότητα και σοβαρότητα. Γιατί «Μνημόνιο» πάει να πει «σου δίνω δανεικά να σε προστατεύσω και ταυτόχρονα κάθε βήμα σου το εποπτεύω, το ελέγχο και στην κανονικότητα σε επαναφέρω»!

 
«Μνημόνιο» πάει να πει «μεταρρυθμίσεις και εκσυγχρονιστικές μετακινήσεις».  


Οσο οι ελληνικές κυβερνήσεις καθυστερούσαν και καθυστερούν. Οσο σφυρίζουν κλέφτικα. Οσο δεν τηρούν και δεν εφαρμόζουν αυτά που υπογράφουν, τόσο ανεβαίνει ο λογαριασμός. Τόσο κόβονται συντάξεις. Τόσο χαμηλώνει το αφορολόγητο. Τότο διαιωνίζεται η περιδίνηση της ύφεσης!

 
Που σημαίνει ότι η άρνηση εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων καταλήγει σε περισσότερα, δυσβάσταχτα μέτρα


Δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την φοροδιαφυγή; 


Ε τότε το αφορολόγητο στα έξι χιλιάρικα. Και ακόμα πιο χαμηλά!

 
Ταυτόχρονα με όλα αυτά, ο Τσίπρας συνεχίζει να πορεύεται στα εντός εκτός και επί τα αυτά. Αντίμετρα όπως «παράλληλο πρόγραμμα». «Ρύθμιση του χρέους» όπως «κούρεμα του χρέους». Ο Σόιμπλε δεν συμφωνεί. Ο Σόιμπλε επιμένει. Ο Σόιμπλε είναι Γερμανία. Η Γερμανία είναι ο πιο σκληρός του σκληρού πυρήνα. Ο Σόιμπλε είναι ο «τσάρος» της ευρωπαικής οικονομίας!

 

Η τακτική του απλή. Ολοίδια με εκείνη που εφάρμοσε στο εξάμηνο των διαπραγματεύσεων με τον Μπαρουφάκη. Δηλαδή «Take it or leave it».  


Πολύ απλό. Δεν σ αρέσει; Μην το παίρνεις. Η απόφαση δική σου. Με όλες τις συνέπειες. Δεν έχει δανεικά, δεν έχει συντάξεις, δεν έχει τράπεζες. Βγάλτα πέρα με τις δικές σου δυνάμεις. Με όσα εσύ παράγεις και εισπράττεις!

 
Μοναδική, ύστατη κόκκινη γραμμή του Αλέξη Τσίπρα, η ημερομηνία εφαρμογής αυτών των μέτρων. Ο Σόιμπλε επιμένει για το 2019. Ο Τσίπρας για το 2020. 


Θα τσακωθούν για μια διαφορά δώδεκα μηνών; 


 Φυσικά. Υπάρχει λόγος

 
Ο λόγος φέρει ονοματεπώνυμο...
 «Κυριάκος Μητσοτάκης»


Γιατί ένα από τα σενάρια, «λέει» ότι κάτω από ορισμένες συνθήκες οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο του 2019. Το πιθανότερο είναι να θριαμβεύσει η Νέα Δημοκρατία. Επομένως η απασφαλισμένη χειροβομβίδα θα σκάσει στα χέρια του Κυριάκου!

 
Και προσέξτε κάτι. Ο συνταξιούχος δεν θα θυμάται ποιος ακριβώς συμφώνησε και ψήφισε τα μέτρα. Ο λογαριασμός θα τον εξαγριώσει. Τα «κουρεμένα» λεφτά που θα εισπράττει θα τον σπρώξουν στους δρόμους. Ο Κυριακός θα φταίει για την εξαθλίωση των συνταξιούχων. Ο Κυριάκος θα πληρώσει τα σπασμένα του Τσίπρα!

 
Αυτό ακριβώς είναι το σενάριο που ονειρεύεται ο Αλέξης. Να βγει η κοινωνία στους δρόμους. Να γίνει το γνωστό μπάχαλο. Να γκρεμιστεί η δημοτικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Μία σου μία μου. Με τάραξες στην αντιπολίτευση. Τώρα θα δεις. Θα σε ταράξω όπως εσύ!

 
Αυτές οι μυλόπετρες του πολιτικού μας συστήματος. Και ανάμεσά τους η κοινωνία. Αλέθουν εκείνοι, λιώνουμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: