"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ψηφοθηρική κοινωνική πολιτική

Κάθε μέρα σχεδόν αποκαλύπτεται κι ένας ακόμα βουλευτής που πήρε το περιβόητο επίδομα,που υποτίθεται αποσκοπούσε στην ανακούφιση των χαμηλοσυνταξιούχων που πλήττονται από την κρίση και τις συνεχείς περικοπές


Η μία πλευρά του προβλήματος είναι βέβαια η στάση των βουλευτών,υπουργών και λοιπών προνομιούχων που περίμεναν να αποκαλυφθεί η φαιδρή αυτή ιστορία για να αρχίσουν να ψελλίζουν τις αστείες δικαιολογίες τους.

Το μείζον πρόβλημα όμως είναι η αποκάλυψη της κυβερνητικής ανεπάρκειας ,η ασυδοσία με την οποία προσπαθούν δήθεν να κάνουν κοινωνική πολιτική. Το μόνο που ενδιέφερε την παρέα του Μεγάρου Μαξίμου είναι να οργανώσουν την διανομή του επιδόματος,ώστε να αποκομίσουν τα περισσότερα ψηφοθηρικά ωφέλη.Το μέλημα τους δεν ήταν η προστασία των πιο αδύναμων, αλλά η οικειοποίηση μιας συμπαγούς κοινωνικής ομάδας, όπως είναι οι συνταξιούχοι,για να εκμεταλλευθούν πολιτικά το φιλοδώρημα. 


Αποτέλεσμα, πέρα από το πρόβλημα που δημιούργησαν στη διαπραγμάτευση, που το πληρώνουμε ακόμα, είναι...

 να διασπαθίσουν πολύτιμους πόρους ,με μόνο στόχο να σταματήσουν το διαρκές φυλλορρόημα και τη δημοσκοπική τους κατάρρευση.  


Δεν ασχολήθηκαν με τους μακροχρόνια άνεργους,τις οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο, τα πραγματικά δηλαδή θύματα της κρίσης και της πολιτικής τους, γιατί βιάζονταν να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.


Ενώ είναι γνωστό για παράδειγμα, ότι πάνω από ένα εκατομμύριο  άνεργοι δεν παίρνούν κανένα επίδομα ανεργίας,όταν υπάρχουν οικογένειες και παιδιά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας ,η κυβέρνηση αντί να προσπαθεί τους ελάχιστους πόρους που έχει στη διάθεση της να τους μοιράσει δίκαια με βάση τις ουσιαστικές ανάγκες τους,ενδιαφέρεται αποκλειστικά για ψηφοθηρία.


Εδώ και χρόνια ενώ η ανάλγητη τρόικα φωνάζει για την υιοθέτηση του  ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος ,με βάση τις πραγματικές οικονομικές συνθήκες των νοικοκυριών,η κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει Επιμένει στη λογική των αδιαφανών επιδομάτων ,χωρίς έλεγχο με συνέπεια να έχουμε μια διάτρητη και αναποτελεσματική κοινωνική πολιτική που επιδοτεί βουλευτές και υπουργούς...


Editorial "ΤΟ ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: