"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Επίσημη τελετή εγκαινίων των συνομιλιών με τους θεσμούς οργάνωσε ο Ευ. ΤσακαλώτοςΜια ακόμα κορδέλα που σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των μνημονίων και το πέρασμα της χώρας μας στην εποχή της ανάπτυξης γιόρτασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την επιστροφή των Θεσμών στο υπουργείο του και την επανέναρξη των συνομιλιών που θα καθορίσουν τις επόμενες περικοπές σε συντάξεις και αφορολόγητο.


Η εκδήλωση είναι ενταγμένη σε μια σειρά πανηγυρικών εγκαινίων που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα προκειμένου να γίνει σαφές στους πολίτες αλλά και στους υποψήφιους επενδυτές ότι η χώρα αλλάζει χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που θα μεταδοθεί απευθείας από την κρατική τηλεόραση, θα γίνει αγιασμός του κατωφλιού του υπουργείου και των προτάσεων της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα σερβιριστεί ελαφρύ γεύμα.


Οπως αναφέρει το non paper του Μεγάρου Μαξίμου έχει οργανωθεί και μια μικρή διαδήλωση από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το υπουργείο ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες των αντιμνημονιακών της κυβέρνησης όπως ο Πάνος Καμμένος.


Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου και ο επικεφαλής εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς. Η ημερομηνία αναμένεται να καθοριστεί τις επόμενες μέρες αλλά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε έτοιμος να περιμένει στο σημείο όσο χρειαστεί.


(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: