"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΞΕΦΤΙΛΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Ο παππούς ή εμείς;

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ


Ο Δημήτρης Καμμένος δεν είχε ποτέ πρόβλημα να παίρνει την ευθύνη των λόγων του. Στην δοξασμένη εποχή που ανέβαζε tweets σαν @PORTAPORTA όταν σε ένα από αυτά είχε μπει η είσοδος του Άουσβιτς με το «Arbeit Macht Frei» να έχει γίνει «Μένουμε Ευρώπη» ο Δημήτρης Καμμένος πήρε την ευθύνη. Χρέωσε τα tweets σε συνεργάτες του, οι οποίοι, εν αγνοία του, έκαναν χρήση του λογαριασμού του ενώ προσέθεσε ότι ο λογαριασμός του είχε παραβιαστεί τέσσερις φορές. Έτσι ποτέ δεν θα μάθουμε την πατρότητα κάποιων ιστορικών tweets όπως του «Ααα είσαι τρόμπα. Μην μου ξαναμιλήσεις γαμώ το Ταλμούδ σας» ή του επετειακού «9/11 και μην ξεχνάτε. Από τους 2500 Εβραίων που εργαζόταν στους Δίδυμους Πύργους εκείνη την μέρα δεν πήγε κανένας τους να εργαστή». 


 Μνημεία στην ανοχή, την αλήθεια αλλά και την ορθογραφία.  


Τέλος πάντων ο λογαριασμός έκλεισε και σήμερα ο Δημήτρης Καμμένος εκφράζεται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Εκτός αν όπως στον «Εξορκιστή» μέσα του μπαίνει ο σατανάς  και προσπαθεί να τορπιλίσει το κυβερνητικό έργο. Όπως χθες στον Σκάι με την δήλωση του Δημήτρη Καμμένου για το κατοστάρικο του παππού.


Η δήλωση του Καμμένου ήταν «Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ». Μια δήλωση που εκτός όλων των άλλων βάζει σε κίνδυνο την αριθμητική όπως την ξέραμε.


Εάν δηλαδή ο παππούς σήμερα δίνει 100 ευρώ στον εγγονό για να τα κάνει φραπέ και τάβλι και ο Καμμένος θα πάρει το κατοστάρικο να το κάνει δουλειές για τον κόπρο πως ο παππούς θα βρίσκει στο ΑΤΜ μόνο 20-40 λιγότερα ευρώ τον μήνα ;  


Μπορεί όμως αυτή να είναι η αριθμητική του δαίμονα. Η λογική όμως του «κόβω» και του «δίνω» που πάντα το πρώτο είναι πολλαπλάσιο του δεύτερου δεν χρειάζεται παρά την συμβατική αριθμητική για να ερμηνευτεί.


Η Ελλάδα με 40,9% κρατήσεις στους μισθούς το 2016 ήταν το κράτος με το μεγαλύτερο ποσοστό από κάθε άλλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι πολίτες έχουν καταλάβει ότι...
 και το 45% και το 80% και το 100% να πάνε στους καμμένους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών θα είναι στο  45,2% και ο μόνος που θα ωφεληθεί θα είναι η τσέπη κάποιου μετακλητού. Αφού όπως είπε ο Καμμένος προτού αφαιρεθεί το κατοστάρικο από την σύνταξη του παππού αυτά τα πράγματα πρέπει  ανάγκη να εξηγηθούν αυτά στον κόσμο υπάρχει μόνο ένας τρόπος. Οι εκλογές.


Εκλογές στην γραμμή Καμμένου. Με σαφές πολιτικό περιεχόμενο. Το «Εμείς ή Αυτοί» του 2012  να γίνει «Παππούς ή Εμείς» του 2016. 


Ένα αλληλέγγυο κίνημα που θα πάρει τα κατοστάρικα των παππούδων για να τα κάνει πρωθυπουργικά γραφεία, όχι στην Θεσσαλονίκη αλλά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 


Ένας αντίφα αγώνας ενάντια σε κάθε παππού που όταν του τέθηκε το δίλημμα «Εγγονός ή μετακλητός ;» προτίμησε τον πρώτο συμμαχώντας με τις δυνάμεις της αντίδρασης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: