"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΡΙΣΤΕΡΟΣΥΡΙΖΟΠΛΗΚΤΟ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Ο... Εφιάλτης της Αριστεράς

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


Ομολογούμε. Κάναμε λάθος. Δεν θα ξαναβάλουμε σε εισαγωγικά τη λέξη αριστερά,. Με αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν στο χώρο, με αυτούς που σήμερα εκπροσωπούν την αριστερά έχουμε πάθει πλάκα.


Δεν το κάνουμε γιατί συμπαραταχθήκαμε με τους «σκληρούς» που μιλούν συλλήβδην για εκδοροσφαγείς και άλλα τέτοια κωμικά. Αλλά γιατί η ηθική της αριστεράς που εμείς γνωρίσαμε δεν έχει καμιά σχέση με τους άθλιους σαλτιμπάγκους της εξουσίας.


Καλά για το ΚΚΕ δεν λέμε πολλά. Όποιος ρίξει μια ματιά στο συνέδριό τους θα θυμηθεί εκείνη την ταινία με τίτλο «Good Bye Lenin» όπου είχε στηθεί ένα σκηνικό το οποίο παρέπεμπε σε μια κατάσταση της προ κατάρρευσης του ανύπαρκτου σοσιαλισμού. Μούχλα, καμαρίλα, κουβέντες που τις ακούς και σε πιάνει το κεφάλι σου και αναρωτιέσαι: «Μα υπάρχουν τοτέμ που μιλάνε;». Τέλος πάντων, αυτό είναι δικός τους λογαριασμός και όσων θέλουν να ζουν στην εποχή της Οκτωβριανής Επανάστασης.


Εκεί που πράγματι... κόβουμε φλέβες είναι στην «αριστερά του Μπαλαούρου», με αφορμή βεβαίως τον Μάκη Μπαλαούρα αλλά και όλους εκείνους που κλαίνε και οδύρονται για τα μέτρα που θα ψηφίσουν. Για όλη εκείνη την αριστερή αηδία που συνωστίζεται και στα τηλεοπτικά παράθυρα. Τους πληρωμένους κονδυλοφόρους της Κουμουνδούρου που ανέλαβαν να κάνουν... σέρβις στο μνημόνιο που θα υπογράψει πέφτοντας στα τέσσερα ο Τσίπρας.


Κάτι πελιδνοί δημοσιογραφίσκοι και κάποιοι καραγκιόζηδες – στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες ότι όλα γίνονται για το καλό τους. Αλλά και ό,τι είναι κακό το κάνουν με πόνο ψυχής γιατί αυτοί είναι... αριστεροί.


Η ηθική Μπαλαούρα σε όλο της το μεγαλείο. Ο άνθρωπος αυτός, συνδικαλιστής στην Τράπεζα της Ελλάδος με μισθούς που κάποιοι παίρνουν σε ένα χρόνο και με εφάπαξ τεράστια αλλά και με συντάξεις που ούτε μπορεί να φανταστεί ο κοινός θνητός. Μόλις είδε το 300άρι της «13ης σύνταξης» έπαθε την πλάκα του και «ξέχασε» να δηλώσει το λάθος. Και όταν τον πήραν χαμπάρι επέστρεψε τα λεφτά στην... ΤτΕ κι όχι στον ελληνικό λαό από τον οποίο τα πήρε. Και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι πήραν λεφτά που δεν άξιζαν.


Αλλά ο Μπαλαούρας είναι... αριστερός και δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της ηθικής του. Κατήγγειλε συντροφικά καρφώματα από συνδικαλιστές «φίλους» και καθάρισε. Η λογική του τζάμπα μάγκα που πετάει ένα «είμαι αριστερός» και καθάρισε σε μια χώρα που έχει αγιοποιήσει έναν πολιτικό χώρο χωρίς κανέναν λόγο.


Η ίδια λογική του Σκουρλέτη που καταγγέλλει τα βαποράκια της ΔΕΗ και μεγάλα συμφέροντα αλλά δεν έχει το θάρρος να παρατήσει την καρέκλα και να πάει σπίτι του.


Κι εκείνον τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που είπε ενθυμούμενος βεβαίως ότι αριστερά και θέατρο ταυτίζονται: «Έχω το σφίξιμο της καρδιάς και του στομαχιού όπως όλοι οι αριστεροί, κάτι παίρνουν από τα σωθικά μας αυτές οι αποφάσεις».


Αυτή είναι η αριστερά σήμερα κι όχι όσοι αγωνίστηκαν και κατά των ναζί και κατά της Χούντας, μαζί με δεξιούς, κεντρώους και άλλους πατριώτες.  


Ετούτοι εδώ...
 δεν έχουν ιερό και όσιο. 


Δεν έχουν πατρίδα. Πατρίδα τους είναι το συμφέρον, η λαγνεία της εξουσίας. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ξεπουλήσουν το λαό κι όχι τους ανύπαρκτους αγώνες τους.


Όλα καλά, όμως. Όταν θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια θα έχει τελειώσει και η αριστερά. Θα πρόκειται για κάποιους γραφικούς τύπους που θα κυκλοφορούν στο κέντρο, θα τρώνε από τα έτοιμα, θα πίνουν το φρέντο τους και θα πολιτικολογούν χωρίς να τους δίνει κανείς σημασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: