"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΣΧΑ και ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Τσιγκούνηδες στο Άγιο Φως, χουβαρντάδες στον ΦιντέλΛεφτά για να «μοιρολογήσει» ο πρωθυπουργός τον τύραννο Φιντέλ Κάστρο και να πάει στην Αβάνα αεροπορικώς υπήρχαν
 

Για το Άγιος Φως, και τη μεταφορά του όμως τους έπιασαν οι τσιγκουνιές.

 
Δεν είμαι ο πλέον θρησκευόμενος άνθρωπος. 


Δεν πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Προσπαθώ – όσο μπορώ – να τηρώ τις Αρχές της Ορθοδοξίας, όμως συχνά παρεκκλίνω. Μια νηστεία σαράντα ημέρες είπα να κάνω κι αυτή με δυσκολεύει. Δεν δέχομαι όμως με τίποτα αυτό το αριστερά μίζερο show που στήθηκε τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με το κόστος μεταφοράς του Αγίου Φωτός στη χώρα μας.

 
Ένα show που ως στόχο έχει να ξεχάσουμε τα δύσκολα μέτρα και έχει παρελκυστική λογική.
 

Εχθές, οι Έλληνες αξιωματικοί της αστυνομίας (σ.σ. ειρήσθω εν παρόδω ένα από τα πιο αδικημένα κομμάτια της κοινωνίας καθώς οι ίδιοι που τους αποκαλούν μπάτσους, κατόπιν ζητάνε τη βοήθεια τους) ξεγύμνωσαν με τα επιχειρήματα και την αμεσότητα του λόγου τους, τους «τσιγκούνηδες» της Κουμουνδούρου. 


Τι είπαν;  


«Άντε ρε γκρινιάρηδες και μίζεροι. Εμείς θα δώσουμε από το υστέρημα μας για να μεταφερθεί ένα σύμβουλο ανάταξης και στήριξης των συμπολιτών μας».

 
Γιατί οι καρμίρηδες της αριστεράς δεν νιώθουν τίποτα από τον συμβολισμό του Αγίου Φωτός. Δεν καταλαβαίνουν τη βαθιά ανάγκη του κόσμου να πιστέψει σε κάτι άλλο, τώρα που τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα εξευτέλισαν έναν ολόκληρο πολιτικό κόσμο. Τον δικό τους κόσμο.

 
Κι επειδή τελικά κάποιοι είναι αστοιχείωτοι και ως προς τα πολιτικά, ας θυμηθούν αυτό που έλεγε ο μεγάλος Γάλλος πολιτικός. Ο Φρανσουά Μιτεράν τόνιζε πως «πολιτική είναι η σωστή διαχείριση των συμβόλων».  


Εμείς λέμε λοιπόν πως αντιπολιτική – γιατί αυτό κάνουν οι Συριζαίοι – είναι η «κακοποίηση των συμβόλων».

 
Συμβόλων που ακόμα κι αν δεν υπάρχουν για ορισμένους, αποτελούν ένα έστω αποκούμπι για έναν λαό δοκιμαζόμενο


Κι αν δεν τους φθάνει ο Μιτεράν να τους θυμίσουμε ότι ο δικός τους Άρης Βελουχιώτης έλεγε πως...

«κομμουνιστές ξεκομμουνιστές, πριν κοιμηθούν κάτω από τη βελέτζα τους όλοι κάνουν το σταυρό τους». 

 

Αυτά σύντροφοι. Καλή  φώτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: