"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΔΙΕΘΝΕΙΣ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ)ΗΛΙΘΙΟΙ - ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αρρωστοι με τη Βενεζουέλα!



Τη Μεγάλη Τετάρτη ο ΠΑΟΚ έχασε 2-0 από τον Παναθηναϊκό στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Σκέφτηκα ότι ευτυχώς δεν έχω εκπομπή στον Best για μερικές μέρες. Είχα πει πολλά, με κορυφαίο το πομπώδες «είμαι βέβαιος ότι ο ΠΑΟΚ θα χάσει στην Ελλάδα έπειτα από αρκετούς μήνες».



Ε, μετά το Πάσχα θα μασουλήσω κάτι για τη ρεβάνς που περιμένουμε και ύστερα, ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα κάνω επικοινωνιακή διαχείριση. Αν προκριθεί ο ΠΑΟΚ, μπορεί να παίξω και κλαρίνα, που λέει ο λόγος. Αν αποκλειστεί, όλο και κάτι θα βρω να πω. Δεν γίνεται να μην πεις κάτι σε αυτές τις περιπτώσεις. Μάλιστα, στην περίπτωση της ήττας, έτσι και αναγνωρίσεις αμέσως την υπέροχη του αντιπάλου και τη δική σου υστέρηση, έχεις καλές πιθανότητες να γλιτώσεις μεγάλο κομμάτι της καζούρας.


Παρακολουθώ, που λέτε, τα αντανακλαστικά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε αυτά τα τραγικά που συμβαίνουν στη Βενεζουέλα. Ούτε σε τελειωμένο χουλιγκάνο δεν βλέπεις τέτοια συμπεριφορά. Ο Μαδούρο έχει κάνει δικαστικό πραξικόπημα, αφαίρεσε τα πολιτικά δικαιώματα του ηγέτη της αντιπολίτευσης, η αστυνομία σκοτώνει στους δρόμους και τα σούπερ μάρκετ (που θα μας προμήθευαν τρόφιμα) γίνονται αρένα συγκρούσεων. Και όμως, δεν έχει βγει ούτε ένας από τον ΣΥΡΙΖΑ, μα ούτε ένας, να κάνει κριτική προς το καθεστώς, ζητώντας και αυτοκριτική από το κόμμα του.



Θα μου πείτε ότι δεν έχουν κανένα λόγο οι Συριζαίοι να σχολιάζουν τις διεθνείς εξελίξεις. Ναι, άλλα έλα που ο εναγκαλισμός με τη Βενεζουέλα έγινε περίπου κάτι σαν trademark για το κόμμα. Και δεν είναι μόνο οι φαιδρότητες με την αποστολή πετρελαίου, το ταξίδι του Παππά και οι σέξι σκανδαλιές του πρεσβευτή της χώρας στην Αθήνα. Είναι η συμμετοχή της Βενεζουέλας, δια στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, στον δημόσιο διάλογο στη χώρα μας. Με πλήθος tweets, δηλώσεις και εκδηλώσεις. Μόλις πρόσφατα ανέβηκε στο βήμα της Βουλής ο Μηταφίδης, έλεγε ότι ο παράδεισος βρίσκεται στη Βενεζουέλα και από κάτω χειροκροτούσαν.



Ειλικρινά είναι να απορείς για ποιον λόγο συμπεριφέρονται με τέτοια ηλιθιότητα. Ας βγει έστω και ένας να πει ότι ναι, έκαναν λάθος, δεν εκτίμησαν σωστά τα πράγματα και, τέλος πάντων, η πολιτική του Μαδούρο δεν έχει αποτελέσματα που ανταποκρίνονται στις λαϊκές προσδοκίες. Τίποτα. Ούτε λέξη


Γιατί στον διάολο το κάνουν αυτό; 


Θέλουν να κρύψουν από την κοινή γνώμη τι συμβαίνει στη Βενεζουέλα; 


Ανησυχούν μήπως εκτεθούν; Θέλουν να αποφύγουν την παραδοχή του λάθους; 


Θα τρελαθούμε; 


Δεν θυμάται ο κόσμος τι έλεγαν και τι σχέσεις διατηρούν με τη Βενεζουέλα;



Πιθανότατα είναι όλα μαζί. Κάποιοι ντρέπονται και πιστεύουν ότι οι δηλώσεις και τα tweets θα ξεχαστούν. Είναι μερικοί που, πράγματι, υιοθετούν οπαδική συμπεριφορά και αδυνατούν να το διαχειριστούν ψυχολογικά – μην ξεχνάμε ότι αρκετοί εξ αυτών έχουν υπερασπιστεί ως και τον Χόνεκερ. Kαι κάποιοι άλλοι σκέφτονται ότι καλόν είναι να μη στενοχωρήσουν ή προκαλέσουν τους συντρόφους εκεί κάτω


Το αποτέλεσμα είναι, φυσικά...
 γελοίο, ιδανικό για καζούρα και πολιτικό χαβαλέ. 


Αν και τελικά η παραβολή της κατάστασης με τα ποδοσφαιρικά είναι ατυχής. Καμία σχέση. Διότι κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ θα πάρει και κύπελλο και πρωτάθλημα και νταμπλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: