"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΑΘΕΪΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Άθεοι Κλόουν



Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Μεγάλη Παρασκευή, η Ένωση Άθεων Ελλάδος διοργανώνει ένα πολιτικό ακτιβιστικό γεγονός, ένα δείπνο επιδεικτικής κρεατοφαγίας. Θα συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένες Ταβέρνες σε μεγάλες πόλεις , και εκεί, τρώγοντας «πανηγυρικά» μπριζόλες και παϊδάκια -ενώ οι χριστιανοί πιστοί συμπολίτες τους θρηνούν την Σταύρωση του Χριστού- θα εκφράσουν την «αγανάκτησή τους» προς την «βαθύτατα θρησκευόμενη και επιθετική προς τους Άθεους κοινωνία».


Σκοπό έχουν να σοκάρουν τους Έλληνες Χριστιανορθόδοξους επιδεικνύοντας την «διαφορετικότητά τους» και τα πολιτικά δικαιώματα που φαντασιώνονται ότι οι ίδιοι δεν έχουν.  


Βέβαια όλο το μένος προς τα Θεία, το εκφράζουν μόνο προς την επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα, επειδή ως Δόγμα η Ορθοδοξία είναι ανεκτική, ανθρώπινη και ήπια, ενώ δεν εκφράζουν καμία αντίθεση προς άλλες θρησκείες όπως για παράδειγμα το Ισλάμ. Κανείς Άθεος δεν θα τολμούσε να φάει Χοιρινό μπροστά από Τζαμί κατά το Ραμαζανί των Ισλαμιστών, ούτε φυσικά να εκφράσει αντίθεση προς τον Ιμάμη που σύντομα θα ακούγεται σε όλο τον Βοτανικό από το Ισλαμικό Τέμενος της Αθήνας.


Είναι όμως οι συγκεκριμένοι προβοκάτορες και ακτιβιστές Άθεοι, αυτοί που ουσιαστικά εκφράζουν τους Άθεους στην Ελλάδα; 


 Ένας Άθεος πραγματικά θέλει να επιτεθεί προς τα Θεία και την Επικρατούσα Θρησκεία, ενώ συνεχόμενα ασχολείται με μεταφυσικά θέματα πίστεως των ΑΛΛΩΝ, επειδή τα έχει απορρίψει ο ίδιος;


Κατά την δική μου άποψη, οι ΣΟΒΑΡΟΙ Άθεοι, αυτοί που έχουν καταλήξει στον Αγνωστικισμό ή στην πλήρη άρνηση του Θεού:


1) Δεν έχουν κανέναν ενδιαφέρον για την θρησκεία του άλλου. Δεν προσπαθούν να επιβάλουν την δική τους άποψη για την μη ύπαρξη του Θεού σε θρησκευόμενους συμπολίτες τους.


2) Δεν θεωρούν τους εαυτούς τους "ανώτερες αυθεντίες" ενώ τους πιστούς "αστείες φοβισμένες καρικατούρες που πιστεύουν σε ανύπαρκτους δημιουργούς". Δεν είναι ελιτιστές, ούτε έχουν συμπλέγματα ανωτερότητας.


3) Δεν τους απασχολεί πως θα ταφούν, αφού δεν πιστεύουν στην μετά θάνατο ζωή. Δεν αφήνουν καμία οδηγία για το αν θέλουν να καούν, να γίνει Ορθόδοξη ταφή, να αφήσουν το πτώμα τους στην Θάλασσα να βουλιάξει, νεκρώσιμη ακολουθία σε στυλ αρχαίων Βίκινκς, να μουμιοποιηθούν, να γίνουν λίπασμα για συγκεκριμένο δέντρο (ναι υπάρχει και αυτή η χίπστερ μόδα!). Δεν τους απασχολεί καθόλου.
Ας κάνουν οι ζωντανοί συγγενείς τους, ότι είναι συμβατό με την κοινωνία. Δεν θέλουν να προκαλέσουν με την ταφή τους, ούτε να δημιουργήσουν πολιτικό γεγονός με τον θάνατό τους.


4) Ακολουθούν τις παραδόσεις του τόπου τους με τον ρυθμό και την ένταση που προσωπικά τους ταιριάζει. Δεν είναι αυτιστικοί ακοινώνητοι προβοκάτορες που επιθυμούν να τραβάνε την προσοχή και να διαφέρουν με εμμονικά εξαναγκαστικό τρόπο από την υπόλοιπη «πλέμπα». Απολαμβάνουν την κοινωνία που ζούνε, ΣΕΒΟΝΤΑΙ τα έθιμα και τα χρηστά ήθη, και συγχρωτίζονται με τον γενικό πληθυσμό στους εορτασμούς και τις εκδηλώσεις, ακόμα και αν αυτές πηγάζουν από την επικρατούσα θρησκεία μας.


5) Δεν...
 ανατρέφουν τα παιδιά τους ως Άθεα. Απλά δεν τους απασχολεί. Δεν θέλουν να τραβάνε την προσοχή στο σχολείο και να κάνουν φασαρίες στο μάθημα των Θρησκευτικών. Κατανοούν πλήρως ότι η Θρησκευτική παιδεία είναι μέρος της Εθνικής κουλτούρας (όπως υπαγορεύει και το Άρθρο 16 παράγραφος 2 του Συντάγματός μας), και αφήνουν τα παιδιά τους να διδαχθούν την θρησκεία του τόπου τους. Όταν μεγαλώσουν και εφόσον το θελήσουν τα παιδιά τους, αποφασίζουν μόνα τους ως Ενήλικοι, για τα θέματα της προσωπικής τους πίστης ή αθεϊας τους.


6) Δεν ταυτίζονται καθόλου με γελοίους Άθεους που επιθυμούν να τραβήξουν την προσοχή και να προσβάλουν την Κοινωνία που ζούνε, όταν οργανώνουν Κρεατοφαγία την Μεγάλη Παρασκευή, Βηγκανισμό την Τσικνοπέμπτη, να μην στολίζουν Χριστουγεννιάτικα δέντρα, να μεγαλώνουν τα παιδιά τους με μίσος για την τοπική θρησκεία και να τα κάνουν άθεους ακτιβιστές κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσή τους. Απλά γελάνε μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: