"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Με 8,4 δις του Κράτους, οι Συριζανέλ χλιδάτοι στη Καραιβική! - Η “καβάτζα” του Τσίπρα και τι σημαίνει... - Εμποδιο ο Στουρναρας στην απαλλοτριωση

Είναι γνωστό ότι η κυβέρνηση κρατάει καβάτζα 8,5 δις ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας. Γύρευε τι χλιδάτη ζωή θα έκαναν οι σύντροφοι της Κουμουνδούρου εάν μπορούσαν να αρπάξουν αυτά τα λεφτά για τη πάρτυ τους. Να κάνουν ένα δώρο στον εαυτό τους όπως θα έλεγε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.  


Μπορεί αυτά ακριβώς να είναι τα λεφτά που χρωστάει το κράτος στους ιδιώτες μόνο που αν δεν ήταν ο Στουρνάρας στη μέση και είχαν δικό τους άνθρωπο στην θέση του πιο πιθανό ήταν να είχαν βάλει χέρι στα λεφτά και να την κοπανούσαν ομαδικώς για Λατινική Αμερική ώστε να τα κάψουν με λατίνικα μωρά στις πίστες της Καραιβικής. Ε, ρε γλέντια και ζωή χλίδα.  


Γι΄αυτό σας λέμε πως το όνειρο των στελεχών του Σύριζα είναι να βάλουν χέρι στα 8,4 δις που έχουν μαζέψει από την φορολεηλασία των Ελλήνων.




Η “καβάτζα” του Τσίπρα και τι σημαίνει…

Ενώ η αγορά υποφέρει από δραματική έλλειψη ρευστότητας, η κυβέρνηση αποθεματοποιεί κεφάλαια εις βάρος της εθνικής οικονομίας και εξοντωνει κυριολεκτικα τη μεσαια ταξη.


Καπου 8,5 δις ευρω ειναι η “καβατζα”της κυβερνησης στην Τραπεζα της Ελλαδος και ισως αυτος να ειναι και ο λογος που για μιαν ακομη φορα καθυβριζει τον διοικητη της κ.Γιαννη Στουρναρα.Προφανως ο τελευταιος της χαλαει τη σουπα και αρα προσφερεται στη γνωστη τακτικη της ρετσινιας, προσφιλη στα απολιθωματα του μαρξισμου -λενινισμου.


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας ο λογαριασμός διαθεσίμων της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσιάζει πλεόνασμα της τάξεως των 3 δις ευρώ τα οποία έρχονται να προστεθούν στα κεφάλαια των φορέων της γενικής κυβέρνησης και των ασφαλιστικών ταμείων που και αυτά βρίσκονται στο λογαριασμό του δημοσίου στην ΤτΕ. Προκύπτει έτσι το ποσό που προαναφέραμε και το οποίο ειναι περίπου το ίδιο με τα λεφτά που το Δημόσιο χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.

Έτσι η στιγμή που η ελληνική αγορά ασφυκτιεί από έλλειψη ρευστότητας και η ανεργια καλα κρατει, η κυβέρνηση  σωρεύει κεφάλαια που θα μπορούσαν να δώσουν οικονομικες  ανάσες και το ερώτημα είναι γιατί το κάνει;


Η μια εκδοχή είναι ότι η κυβέρνηση επειδή διαισθάνεται ότι δεν θα μπορέσει να προχωρήσει στην αξιολόγηση και εν τέλει να αποφύγει να κάνει μεταρρυθμίσεις,πιθανότατα δημιουργεί ένα αποθεματικό ώστε τον προσεχή Ιούλιο να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή δόσεων δανείων προς τους πιστωτές ύψους 7,5 δις ευρώ.
 

Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να αποκλείουμε τη δημιουργία τεχνητής κρίσεως το καλοκαίρι του 2017 που σημαίνει ότι οριστικά και αμετάκλητα θα έχουμε πλήρη καταβύθιση της οικονομίας. Αν οχι και χειροτερα.  

Μια άλλη εκδοχή είναι ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει  τα κεφάλαια αυτά για εκλογικές παροχές στην περίπτωση προκήρυξης εκλογών ώστε να αφήσει καμένη γη σε αυτούς που θα την αντικαταστήσουν  και θα τους υποχρεώσει να ζητήσουν από τους εταίρους δανειστές μας ένα τέταρτο μνημόνιο


Μ’αλλα λογια σε περιπτωση εκλογων θα αρχισει να μοιραζει χρημα σε ημετερους και δημοσιους υπαλληλους με σκοπο να κρατηθει σε ποσοστα που θα της επιτρεπουν να κανει παιχνιδι μετα την εκλογικη αναμετρηση.
 

Όπως και να έχουν τα πράγματα ομως, στην παρουσα φαση της οικονομιας και της κοινωνικης καταστασης, πρόκειται για έγκλημα εις βάρος της χωρας,  σε μια στιγμή που έχει απόλυτη ανάγκη εξόδου από την ύφεση ώστε να αποφευχθεί και η πλήρης κατάρρευση της ελληνικής μεσαίας τάξης. Μια μεσαία τάξη που σήμερα υπερφορολογείται, με αποτέλεσμα όπως ήδη έχουμε γράψει να επιταχύνεται και η κρατικοποίηση της μέσω των χρεών της προς το Δημόσιο. Πρόκειται για ένα μοναδικό φαινόμενο στα διεθνή χρονικά που αποδεικνύει και τον κολλεκτιβίστικο χαρακτήρα πάνω στον οποίο θεμελιώθηκε η οικονομία μας.
 

Από την άλλη πλευρά...
 η δραματική παράταση της διαπραγμάτευσης όπως προκύπτει από την πρόσφατη διαφωνία του πρωθυπουργού με τον Υπουργό Οικονομικών δημιουργείται μια αβεβαιοτητα που θα πλήξει ακόμα περισσότερο  το τραπεζικό σύστημα


Υπογραμμίζουμε και υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ οι καταθέσεις στις τράπεζες έχουν μειωθεί κατά 4 δις ευρώ που σημαίνει ότι το νέο χρήμα που έρχεται από το εξωτερικό στην ουσία αντικαθιστά φυγή καταθέσεων.

Στο πλαίσιο αυτό κορυφαία τραπεζικά στελέχη ομολογούν ότι ανησυχούν πολύ από τις εκροές καταθέσεων αλλά και από αδυναμία τους να ρυθμίσουν τα κόκκινα δάνεια,πραγμα περα για περα αρνητικο για την υπαρξη στοιχειωδους ρευστοτητας και καποιας επενδυτικης ανακαμψης. Συνεχιζεται ετσι ο οικονομικος Επιταφιος και μη χειροτερα…



Δεν υπάρχουν σχόλια: