"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ και ΕΘΝΙΚΑ ΞΕΦΤΙΛΙΚΙΑ: Τελάλημα 2017



Ακούσατε, ακούσατε...


Κατά διαταγήν του πολυχρονεμένου μας αφέντη.....



Η Κύπρος είναι η πρώτη από τις χαμένες πατρίδες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που θα επανέλθει στην αγκαλιά της Mεγάλης Τουρκίας.



Σαν πρώτο βήμα να καταργηθεί από το αλφαβητάρι των γκιαούρηδων το γράμμα Έψιλον, γιατί από αυτό αρχίζουν οι λέξεις Ελλάδα, Ένωση, Ελευθερία.



Η Ιστορία της Κύπρου να ξαναγραφτεί από την αρχή και να σβηστεί ό,τι έχει σχέση με τον Όμηρο, τους Αρκάδες, τον Μεγαλέξαντρο, τον Κίμωνα τον Αθηναίο, τον Κανάρη. 


Οι εθελοντές, που πήγαν από την Κύπρο στην αγνώμονα Ελλάδα που τάβαλε με τη Μεγάλη Πύλη, ήταν προδότες.


Ο Καρατζιάς στη συμμορία του Ρήγα Φεραίου, ο Χριστόδουλος Σώζος και οι παρόμοιοί τους ήταν πράκτορες που δούλευαν ενάντια στα συμφέροντα του Λαού που προστατεύει πάντα ο Μωάμεθ και οι πιστοί του.

 

Όλοι οι κάτοικοι της Κύπρου να περάσουν ξανά από το σχολείο για να μάθουν ότι οι πρόγονοί τους ήταν τρισευτυχισμένοι με την μητρική προστασία της Τουρκίας. Τα δημοψηφίσματα και τις επαναστάσεις τα έκαναν λίγοι πουλημένοι πράκτορες σκοτεινών συμφερόντων. Ο απλός κόσμος παρασύρθηκε και θέλει να τα ξεγράψει και να τα ξεχάσει.

 

Να χαραχτεί μία περήφανη ημισέληνος, σαν αυτή που φωτίζει τον Πενταδάκτυλο, και στον Όλυμπο για να φαίνεται απ’ όλο το Νησί.



Και να προσέξετε πολύ καλά, μέρες όπως, 25 Μαρτίου και 1η Απριλίου που κάποιοι ονομάζουν Εθνικές Επετείους.



Ντροπή και αγνωμοσύνη κουβαλούν αυτές οι μέρες. Και μια κοπέλα που θα μιλήσει στην Αθήνα για την 1η Απριλίου να προσέξει πολύ καλά. Να ξεχάσει ότι ο τρομοκράτης Ευαγόρας Παλληκαρίδης, αδελφός της μάνας της, ζήτησε στο τελευταίο του γράμμα:



«Τ’ όνομα που θα της δώσεις θέλω νάναι πεντασύλλαβο ..... και να θυμίζει εκείνην, για την οποίαν ήρθα ως εδώ. Να θυμίζει εκείνην για την οποίαν έγραψε ο ποιητής Σολωμός το πιο όμορφο τραγούδι του. Εκείνην, την οποίαν κάθε Άνθρωπος επιθυμεί πιο πολύ απ’ όλα».


Και...
 να ξεχάσετε όλοι τον Σπαθάρη και τον Χατζηδάκη (1958). Ο καταραμένος όφις δεν θα σκοτωθεί ποτέ, ούτε θα πάρει κανένας Ρωμιός την κόρη του Πασά για γυναίκα. Και οι γυναίκες και οι κόρες σας να δοξάζουν τον Προφήτη γιατί της διαφεντεύει ο Σουλτάνος.
 

Ακούσατε, ακούσατε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: