"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (11/4/ΧΧΧΧ)

1890: Το νησί Έλις, ανοιχτά του Μανχάταν, γίνεται ο πρώτος σταθμός των ελλήνων μεταναστών προτού πατήσουν τη «Γη της Επαγγελίας». Εκεί υποβάλλονται σε ιατρικές εξετάσεις και εγκρίνεται ή όχι η είσοδός τους στις ΗΠΑ.

1955: Κυκλοφορεί το πρώτο φύλλο της εβδομαδιαίας αθλητικής εφημερίδας «Αθλητικό Φως», που αργότερα μετονομάζεται σε «Φως των Σπορ» και εκδίδεται καθημερινά έως σήμερα, πάντα στο πλευρό του Ολυμπιακού.

1961: Έναρξη της δίκης του ναζί Άντολφ Άιχμαν, στο Ισραηλ. Καταδικάστηκε σε θάνατο.

1996: Ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ελληνική ομάδα, που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο μπάσκετ. Νίκησε 67-66 την Μπαρτσελόνα σε έναν τελικό που σημαδεύτηκε απο διαιτητικό λάθος εις βάρος της δεύτερης όταν δεν μέτρησε κανονικό καλάθι στο τελευταίο δευτερόλεπτο. Λίγες μέρες μετά η FIBA ζήτησε δημόσια συγνώμη, διευκρινίζοντας παράλληλα "πως δεν μπορεί να αφαιρέσει το κύπελλο απο τον Παναθηναικό" !!!

1755: Γεννιέται ο Τζέιμς Πάρκινσον, άγγλος γιατρός, που περιέγραψε την ασθένεια των νεύρων, η οποία πήρε τ' όνομά του.

1985: Πεθαίνει ο αλβανός κομουνιστής ηγέτης Ενβέρ Χότζα, ο οποίος κυβέρνησε τη  χώρα  του από το 1944 έως το θάνατό του!!!
 
 
 
 
 

 
2013: Φεύγει από τη ζωή ο καθηγητής Ρόμπερτ Εντουαρντς, πρωτοπόρος της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, που κατάφερε να δώσει πνοή στο πρώτο «παιδί του σωλήνα» το 1978

Δεν υπάρχουν σχόλια: