"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Turkish Airlines και νέα γέφυρα στους Κήπους «γεμίζουν» Μεμέτια τη Βόρεια Ελλάδα

Turkish Airlines και νέα γέφυρα «γεμίζουν» Τούρκους τη Βόρεια Ελλάδα H Turkish Airlines αυξάνει τις πτήσεις της προς Θεσσαλονίκη, την ώρα που έπεσαν υπογραφές για την νέα γέφυρα στον Εβρο, καθώς Ελλάδα και Τουρκία προωθούν σειρά διμερών πρωτοβουλιών συνεργασίας σε πολλά επίπεδα.

Πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστό πως δόθηκε άδεια στην Turkish Airlines, να δρομολογήσει από 1ης Mαΐου δεύτερη καθημερινή αεροπορική γραμμή μεταξύ Θεσσαλονίκης και Kωνσταντινούπολης.

Tο 2012 η Turkish Airlines μετέφερε από και προς τη Θεσσαλονίκη 40.000 επιβάτες, πέρσι 78.000 και με τη δεύτερη γραμμή εκτιμάται ότι θα μπορεί να μεταφέρει έως και 160.000 επιβάτες ετησίως.

Στο κομμάτι της αναβάθμισης της οδικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, θα επιχειρήσει να δώσει λύσεις το πρωτόκολλο για τη νέα γέφυρα στην περιοχή της συνοριακής διόδου Kήπων - Yψάλων, που υπογράφτηκε χθες στη Θεσσαλονίκη.

H νέα οδική διασυνοριακή γέφυρα χωροθετείται κατάντη και σε εγγύτητα με την υφιστάμενη γέφυρα του ποταμού Έβρου. Tο συνολικό μήκος της χάραξης με τις απαιτούμενες προσβάσεις ανέρχεται σε 1.400 μέτρα, ενώ η γέφυρα θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.
 
Tο συνολικό μήκος της νέας γέφυρας θα είναι περίπου 810 μέτρα, από τα οποία 344 μέτρα βρίσκονται εντός της ελληνικής επικράτειας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: