"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Φεύγει το Grexit έρχεται το ΣΥΡΙΖexit...

Του Γιώργου Κράλογλου 

Ανεβήκαμε το βουνό με τα γόνατα για να βουλώσουμε τα στόματα ευρωσκεπτικιστών, ευροτεχνοκρατών και μιας «παρέας» Βορείων της Ευρώπης που λύσσαξαν για το Grexit. Και στην κορυφή ανταμώνουμε τώρα μια «κασέτα» ΣΥΡΙΖΑ με συνταγή για ΣΥΡΙΖexit. Φορέστε το χρέος «φέσι» στους δανειστές και ζητείστε 20-30 δισ. ευρώ με το επιτόκιο των Γερμανών. Αλλιώς ας είναι καλά η δραχμή...

 


Εάν κάποιος άλλος (εκτός τους ινστρούχτορες της νέας «κασέτας» που κυκλοφόρησε χθες) αντιλαμβάνεται διαφορετικά  το μίγμα της «οικονομικής πολιτικής» που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μας σώσει από την κρίση και να ρυθμίσει το χρέος ας πάρει την «κασέτα» και ας κοιμηθεί... μαζί της. 
 


Να είναι σίγουρος ότι θα ονειρευτεί μπόλικές δραχμές και έξοδο από την κρίση σε μια Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ και 1.500.000 κατοίκους που δεν θα μεταναστεύσουν γιατί (ως άνεργοι) δεν θα έχουν ούτε τα εισιτήρια τους... Κάτι σαν το «όνειρο» της Αλβανίας του Χότζα.
 


Είναι περιττό να ασχοληθεί κανείς με την «σωτηρία» τύπου ΣΥΡΙΖΑ γιατί αφενός δεν είναι η τελική (αλλά παρασκεύασμα) και αφετέρου γιατί το μαγείρεμα της θα το κάνουν μόνοι τους και όπως τους αρέσει. 
 


Άλλωστε ο πολύπλευρος ΠΑΡΑΜΥΘΑΣ  με το άριστο Βυζαντινό παράδειγμά του τα είπε χθες στο Capital.gr τόσο καλά που δεν χρειάζονται περισσότερα. 
 


Παρακινούμαι όμως να βάλω και την δική μου υπογραφή από τις υπερβολές που εκστομίζονται από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερες ανησυχίες για το αύριο της δύσμοιρης χώρας. 
 


Αντιγράφω από το πολιτικό ρεπορτάζ του Capital.gr και από τον λαλίστατο κ. Στρατούλη «...Πρόκειται για μια κίνηση εντελώς προσωρινή, που γίνεται κυρίως για προεκλογικούς λόγους και για πολιτικό αντιπερισπασμό, διότι η κυβέρνηση δυσκολεύεται να αποδείξει ότι δεν υπάρχει κάποια σύνδεση ανάμεσα στην ίδια και σε ακροδεξιούς κύκλους και τη Χρυσή Αυγή...». 
 


Ακόμη και ανεγκέφαλος να το διαβάσει αυτό θα πάθει τόσο σοκ που θα αποκτήσει ως... εκ θαύματος πλήρη εγκέφαλο. 
 


Να σταυροκοπιόμαστε δηλαδή που βρέθηκε ο Κασιδιάρης και ο Μπαλτάκος και έκανε τον Σαμαρά να αποφασίσει να βγούμε στις αγορές έστω και για τα (κατά τον ΣΥΡΙΖΑ) 2 ψωροδισεκατομμύρια ευρώ. 
 


Με άλλα λόγια οι σωτήρες μας είναι μόνο η Χρυσή Αυγή και οι μαϊμούδιες της...
 


Γιατί οι κουτόφραγκοι έφαγαν την φόλα Σαμαρά για το πλεόνασμα και ανοίγουν τις τσέπες τους αφού, εκτός των άλλων, οι Ελληνάρες, ως οι τσάμπα μάγκες της Ευρώπης, δεν σηκώνουν αντιρρήσεις...
 


Καταλάβατε τον λόγο που η στήλη ωρύεται, από το πρώτο της σημείωμα, και θα ωρύεται να αφήσουν οι καλοβολεμένοι απατεωνοσοσιλιστές πολιτικοί και πολιτικάντηδες ήσυχη και περιφρουρημένη την οικονομία και να μην την ανακατεύουν στην φτηνιάρικη πολιτική τους γιατί το κόστος το πληρώνουμε πανάκριβα από τις τσέπες μας;
 

Ας δούμε τώρα (με δεύτερη ανάγνωση) πως βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την σημασία της εξόδου στις αγορές για δανεικά προκειμένου να πληρωθούν χρέη ώστε οι φόροι να μείνουν στον κορβανά να τα φάει το κράτος- πατερούλη που τρέφεται από τις πλάτες μας:
Προτείνει να μην βγούμε στις αγορές μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση Κασιδιάρη-Μπαλτάκου γιατί έτσι στραβώνουμε τον λαό...

 
Και να περιμένουμε μέχρι να δούμε που έφθασαν τα ποσοστά της Χρυσή Αυγής για να επιβεβαιώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία φρόντισε για την άνοδό της.
 

Όσο για την οικονομία άφησε την να περιμένει...
 

Στο κάτω – κάτω η Βουλή, τα κόμματα και οι βουλευτές έχουν όλα τα λεφτά τους και άρα γιατί να νοιάζονται για το οικονομικό μας πρόβλημα...
 

Σε άλλο σημείο των αντιρρήσεών του για την έξοδο στις αγορές ο κ. Στρατούλης μας συνιστά να εγκαταλείψουμε ό,τι κάναμε μέχρι τώρα και να ξεκινήσουμε «τσαμπουκά» στους δανειστές, ζητώντας όσα λεφτά μας αρέσουν και με τα επιτόκια που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. 
 

Και οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι και παλαιότερα οι Βέλγοι αλλά και οι Ιταλοί που πλήρωσαν τα ίδια επιτόκια και καταφέρουν να μοσχοπουλάνε και τα ομόλογά τους, είχαν τον Κασιδιάρη να κανονίζει πότε θα παίρνουν δανεικά από τις αγορές;
 

Αλλά η αποθέωση της «κασέτας» του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ανησυχία και η αγωνία για τα 70 δισ. ευρώ που έχουν φύγει από τις Τράπεζες και που δεν θα επιστρέψουν αν δεν φεσώσουμε τους δανειστές με το χρέος μας ως γνωστοί διεθνείς μπαταχτσήδες. Δηλαδή τα 70 δισ. ευρώ που ταξίδεψαν (για να γυρίσουν και σε δραχμές) θα ξαναμπούν στις Τράπεζες μόνο αν δουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και τον κ. Στρατούλη να σκίζει το μνημόνιο στην αυλή της Βουλής... 


Και μετά μας έφταιγε ο Γ. Παπανδρέου και τα λεφτά που υπήρχαν...


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: