"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: «Η ζωή εν τάφω» στην Αμμόχωστο για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες!

Για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου στην Αμμόχωστο.

Τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου θα ψαλούν στον ναό του Αγίου Γεωργίου Εξορινού στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

Τον Επιτάφιο θα στολίσουν με άνθη εκτοπισμένες γυναίκες από την Αμμόχωστο.

Στον ναό από τον περασμένο Δεκέμβριο με άδεια του τουρκοκυπριακού καθεστώτος τελείται μια Κυριακή τον μήνα η Θεία Λειτουργία.

Της ακολουθίας του Επιταφίου θα προαστεί ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασίλειος. Ο δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, σε συνέντευξη Τύπου, χαρακτήρισε το γεγονός «πολύ σημαντικό, τόσο από εκκλησιαστικής πλευράς, όσο και γενικότερα».

Ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι στόχος είναι μια ενωμένη Κύπρος, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα έχουν κοινούς οραματισμούς.

Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου (EMU), το οποίο διαχειρίζεται τον μεσαιωνικό ναό, ο διευθυντής του κέντρου τεχνών του ιδρύματος, Ουμίτ Ινατσί λέει πως το Πανεπιστήμιο πράττει το αυτονόητο.

Εκ μέρους του Μητροπολίτη Κωνσταντίας μίλησε ο αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος, ο οποίος επεσήμανε ότι η ακολουθία του Επιταφίου θα πρέπει να κρατηθεί μέσα σε εκκλησιαστικά πλαίσια.

Οι οργανωτές αναμένουν πέραν των 3.000 προσκυνητών στην ακολουθία του Επιταφίου.

Το ΡΙΚ ανακοίνωσε ότι θα μεταδώσει απευθείας την ακολουθία του Επιταφίου από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Εξορινού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: