"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ - ΙΣΛΑΜ: Οι "πλαστικές" γατούλες του Χότζα



Καλούν στο Ισλάμ με το δικό τους τρόπο. Αποκαλούνται «γατούλες» και παίζουν ρόλο «γλάστρας» στις εκπομπές του γνωστού στην Τουρκία Αντάν Οκτάρ, ή αλλιώς Αντάν Χότζα, στο δικό του τηλεοπτικό κανάλι.
 
Η τηλεοπτική και εκδοτική δραστηριότητα του Χότζα έχει για κύρια θέματα τη Δημιουργία, την έντονη εναντίωση προς τη «θεωρία της εξέλιξης», τον αντισημιτισμό κ.λπ.


Καθώς μιλάει επί των θεμάτων του, τον συνοδεύουν οι «γατούλες» με τρόπο που μάλλον έρχεται σε αντίθεση με τη Δημιουργία, αφού το σκηνικό των εκπομπών θυμίζει «κοιλάδα σιλικόνης».

Η εμφάνιση των θηλυκών είναι φωτογραφίες από το «μετά», αφού βγάζουν μάτι οι ακραίες αισθητικές επεμβάσεις που φέρουν σχεδόν σε κάθε σημείο του κορμιού τους.  
Στο τουρκικό Διαδίκτυο διαρρέουν πού και πού φωτογραφίες από το «πριν» των σειρήνων του Χότζα και δείχνουν το μέγεθος αυτών που έχουν μεσολαβήσει μεταξύ «πριν» και «μετά». 

Προφανώς όλη η γκάμα των επεμβάσεων ενός πλαστικού χειρουργού έχει εφαρμοστεί στις κυρίες, οι οποίες είναι σαν κινητή διαφήμιση αισθητικών επεμβάσεων. Παρ' ότι το τελικό προϊόν είναι μάλλον αρνητική διαφήμιση.

Η γνωστή Τουρκάλα συγγραφέας Πινέρ Κιούρ πριν από μία εβδομάδα είχε κάνει μια δήλωση που συζητήθηκε πολύ:
«Δεν βρίσκω διαφορά νοοτροπίας μεταξύ των γυναικών που κουκουλώνονται και αυτών που φιγουράρουν στο Playboy. Αμφότερες παρουσιάζουν τον εαυτό τους ως αντικείμενο. Η μια λέει, είμαι νέα, ωραία και έχω ωραία πόδια και στήθος. Η άλλη κουκουλώνεται για να μην προκαλέσει τους άντρες. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα στην πίστη».


Η περίπτωση με τις «γατούλες» είναι μια ακραία κατάσταση που μπορεί να καταταχθεί σε έναν χώρο τον οποίο δεν προβλέπει η Κιουρκ. Ωστόσο εκφράζει μάλλον τα συμπτώματα σχετικής ανωμαλίας σε μια κοινωνία όπου τίποτε δεν είναι ακέραιο.


Μπορεί να μη θεωρείται ανωμαλία το να λούζονται οι γυναίκες πατόκορφα με σιλικόνες και όλα τα σύγχρονα παρεμφερή πράματα. Μπορεί να μη θεωρείται επίσης ανωμαλία το να κυκλοφορούν ξεβράκωτες. Αλλά να το κάνουν αυτό στο όνομα του Ισλάμ...






Δεν υπάρχουν σχόλια: