"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Ο Ερντογάν μήνυσε το τουρκικό κράτος! - Εχει σαλτάρει εντελώς ο Ισλαμοφασίστας Σουλτάνος!

Ο Ερντογάν μήνυσε το τουρκικό κράτος Σε μία πρωτοφανή για τα παγκόσμια χρονικά κίνηση προέβη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μηνύοντας το ίδιο το τουρκικό κράτος!

Στις 18 Απριλίου, ο Ερντογάν υπέβαλε σχετική αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για την αποτυχία θέσπισης δικαστικών κανόνων που προβλέπουν την αφαίρεση περιεχομένων που παραβιάζουν τα δικαιώματά του και της οικογένειάς του, όπως ανέφερε ανώτατος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου. Μάλιστα, ο Ερντογάν ζητά αποζημίωση 500.000 τουρκικών λιρών, σύμφωνα με το Reuters.

Η κίνηση αυτή περιγράφηκε ως «η πρώτη του είδους της», σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τουρκικού Δικηγορικού Συλλόγου, Μετίν Φεϊζίογλου, ο οποίος τόνισε ότι πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν είχε ποτέ πριν καταθέσει μήνυση κατά του τουρκικού κράτους.

«Δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν τούρκος πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Τουρκίας να μηνύει την Τουρκική Δημοκρατία και να ζητά αποζημιώση. Αυτό γίνεται πρώτη φορά», σημείωσε ο Φεϊζίογλου.

Πρόσθεσε δε, ότι το η αναφορά του Ερντογάν στο Συνταγματικό Δικαστήριο είναι άνομη, με το σκεπτικό ότι δεν έχει εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα.

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά του Twitter αν πιστεύει ότι επλήγη μέσω αυτού. Μπορεί να καταθέσει μήνυση κατά της Αρχής Τηλεπικοινωνιών, εάν πιστεύει ότι η άρση της απαγόρευσης του Twitter ήταν παράνομη», εξήγησε ο Φεϊζίογλου.


Η κυβέρνηση Ερντογάν δέχθηκε τη διεθνή κατακραυγή μετά το μπλοκάρισμα του Twitter και του YouTube τον Μάρτιο, ώστε οι πολίτες να μην έχουν πρόσβαση σε αρχεία με περιεχόμενο που μπορεί να αποδεικνύουν την εμπλοκή του ΑΚΡ σε υποθέσεις διαφθοράς.

Η απαγόρευση του Twitter ήρθη αυτό το μήνα, μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που έκανε λόγο για παραβίαση της ελευθερίας της έκφρασης, μία απόφαση την οποία ο Ερντογάν χαρακτήρισε λανθασμένη και ότι θα έπρεπε να αναθεωρηθεί. Ωστόσο, παρά την απόφαση αυτή, το YouTube παραμένει μπλοκαρισμένο στην Τουρκία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: