"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τώρα μας χορεύει...και η Χρυσή Αυγή

Του Γιώργου Κράλογλου
 

Τα «παλικάρια» της Χρυσής Αυγής μας χορεύουν τώρα όπως θέλουν σε μουσική Σαμαρά γραμμένη στα μέτρα τους...  


Στην πίστα γονατισμένοι χειροκροτητές οι Τσίπρας, Καμμένος, Κουτσούμπας με κομπάρσο τους τον Παπανδρέου. Και εμείς στα τραπέζια του «σκυλάδικου» περιμένουμε να πληρώσουμε τον λογαριασμό.  


Πρώτο «μπουγιουρντί» η αύξηση πάγιου τέλους της ΔΕΗ από τα 15 στα 20 ευρώ (μεσοσταθμικά) από 1 Απριλίου.
 


Αν νομίζουν ότι δεν μας χορεύει ο Κασιδιάρης ας τολμήσουν να κάνουν (τώρα όμως) βουλευτικές εκλογές για να δουν τους «μπρατσωμένους» της Χρυσής Αυγής αξιωματική αντιπολίτευση και τον ΣΥΡΙΖΑ να ψάχνεται για κυβέρνηση αλλά να μην βρίσκει ούτε τον Καμμένο.  
 


Το νέο « χορταστικό» θέαμα για τους ιθαγενείς όλης της χώρας (που τους χρησιμοποιούν μόνο για να πληρώνουν φόρους και να ψηφίζουν) θα σερβίρεται για καιρό και θα έχει να κάνει με τον αριθμό των βίντεο της Χρυσής Αυγής και τις ερμηνείες των «σοφών» κάθε κουλτούρας… 
 


Από χθες ψάχνουμε να βρούμε πόσα κρυφά βίντεο έχει ο Κασιδιάρης και που το πάει…. 
 


Που κρύβει τα βίντεό του ο Κασιδιάρης και ποιος ήταν ο χορηγός της τεχνολογίας του βίντεο…
 


Πόσο εκθέτει ο Κασιδιάρης τον Σαμαρά και που το πήγαινε ο Σαμαράς… 
 


Το θέμα Μπαλτάκου – Κασιδιάρη βεβαίως και είναι σοβαρότατο και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να υποβαθμισθεί.



Πρώτον γιατί οφείλει να αντιληφθεί ο  κ. Σαμαράς, όπως και κάθε πρωθυπουργός, ότι όσο είμαστε βουτηγμένοι στην κρίση δεν είναι υπόλογος στους ψηφοφόρους τους και στο κόμμα του. Είναι υπόλογος στους φορολογούμενους. Και θα είναι υπόλογος όσο οι ΄Ελληνες-ιθαγενείς δουλεύουν για να πληρώνουν χαράτσια και κράτος με τετράωρα και μισθούς πείνας και όσο 1.500.000 άνεργοι δεν έχουν προοπτική δουλειάς.

 



Δεύτερον γιατί η Βουλή είναι Βουλή των Ελλήνων και οι Έλληνες μπορεί να αφρικανοποιήθηκαν από τους πολιτικούς τους αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Βουλή των Ελλήνων. Έστω και αν στην αγανάκτηση και την απογοήτευσή τους αναγκάσθηκαν να στείλουν πολιτικό μήνυμα, βάζοντας στην Βουλή και εκείνους που δεν θα τους έβαζαν στα σπίτια τους να τους πλύνουνε τα πιάτα...


 
Τρίτον γιατί οι φορολογούμενοι με τα χρέη των 63 δισ. ευρώ που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους αναζητούν υπεύθυνους πολιτικούς για να τους βρούνε λύσεις και όχι ανεπάγγελτους που ψάχνουν υπουργικές θέσεις και άλλες καρέκλες. 



Όταν όμως το κεντρικό θέμα είναι αυτό της οικονομίας και το πώς θα γυρίσει σελίδα η Ελλάδα για να βγει από το σημερινό λαγούμι αλλά βλέπουμε την πολιτική σκηνή να χειρίζεται πολιτικά σκάνδαλα με το γνωστό σύστημα παλαιοκομματισμού και να αναπαράγει τη γνωστή άθλια φαυλότητα της μεταπολίτευσης τι ελπίδες μπορεί να σκορπίσει στα θύματα της κρίσης; Δηλαδή δόξα τον Θεό…και …βοήθα Παναγιά; 



Τι να ελπίζουν (μπροστά στο εξελισσόμενο θέατρο) οι  «αιχμάλωτοι φορολογικά» μισθωτοί και συνταξιούχοι και επαγγελματίες οι οποίοι δένονται άλλη μια φορά χειροπόδαρα με τα προαπαιτούμενα του καλοκαιρινού και φθινοπωρινού γύρου διαπραγματεύσεων με την Τρόικα. 


 
Ορίστε «μερικές σκηνές του θρίλερ» που θα παιχθεί αμέσως μόλις κατέβει η φαρσοκωμωδία των ευρωεκλογών και των περιφερειακών-δημοτικών και τελειώσουν οι γνωστοί βλακώδεις πανηγυρισμοί για την μπλε, την πράσινη και την κόκκινη Ελλάδα:

Θα πληρώνουμε το νέο χαράτσι της ΔΕΗ που θα φέρει αύξηση (μέσου όρου) 34% ενώ ταυτόχρονα θα παρακαλάμε τις συντεχνίες του κρατικού μονοπωλίου ρεύματος να μην κατεβάσουν τους διακόπτες. 

Οι εργαζόμενοι στα Επιμελητήρια θα περάσουν μαύρες ημέρες και μαύρες νύχτες γιατί η κυβέρνηση (δική της είναι η ιδέα) κόβει τις συνδρομές των Επιμελητηρίων, τα αποδυναμώνει και τα οδηγεί σε κλείσιμο.  Στο μέλλον θα δούμε τα συν και τα πλην της μεγάλης αυτής «μεταρρύθμισης» που την έσπρωξε μόνο μια παρέα επιχειρηματιών.   

 
Οι εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού τομέα θα δουν τον εργασιακό χάρο με τα μάτια τους γιατί το πολυνομοσχέδιο τους παραδίδει στα χέρια των επιχειρηματιών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και στους γνωστούς μισθούς Βουλγαρίας ενώ στο κράτος οι εκπαιδευτικοί προστατεύονται από το σοβιετικό κράτος-πατερούλη. 

 
Οι επαγγελματίες και οι επιχειρηματίες που χρωστάνε στο κράτος και ζητάνε συμψηφισμό με αυτά που τους χρωστάει το κράτος από ΦΠΑ , προμήθειες και επιστροφές φόρων θα αγωνιούν για τις αποφάσεις της κυβέρνησης η οποία απέσυρε (για τις ξαναφτιάξει λέει) τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που επέβαλαν τον συμψηφισμό. 

 
Οι οφειλέτες του κράτους για χρέη από 5.000 ευρώ και πάνω θα πάνε φυλακή γιατί η ποινή τους θα χαρακτηριστεί διαρκές αυτόφωρο…

 
Να λοιπόν η νέα μας εγχώρια εικόνα. Από την μια μεριά οι ιθαγενείς με την αγωνία του λογαριασμού που έρχεται να πληρώσουν και από την άλλη θα βλέπουν τον Κασιδιάρη να χορεύει χασάπικο…και τα κόμματα της λεγόμενης δημοκρατίας να τον χειροκροτούν αρκεί να βρουν τρόπο να καβαλήσουν στην εξουσία. Αυτήν την Ελλάδα θέλουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: