"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - BENEZOYEΛΑ: Πολίτες φωτογραφίζονται γυμνοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις "σοσιαλιστικές" δολοφονίες της κυβέρνησης Μαδούρο - "Εξω από τα ρούχα της" η... Κουμουνδούρου!


Βενεζουέλα: Πολίτες φωτογραφίζονται γυμνοί σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Την αλληλεγγύη τους μέσω των social media εκφράζουν εξοργισμένοι άνδρες και γυναίκες της Βενεζουέλας, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό μιας φοιτήτριας (βρέθηκε γυμνή) από μασκοφόρους υποστηρικτές της κυβέρνησης της Βενεζουέλας την περασμένη εβδομάδα. Οι κάτοικοι πέταξαν τα ρούχα τους, αλλά με τους δικούς τους όρους.

Χρησιμοποιώντας το hashtag #MejorDesnudosQue (μετάφραση: Καλύτερα γυμνοί παρά) πολλοί κάτοικοι της Βενεζουέλας δημοσίευσαν γυμνές φωτογραφίες τους εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για τη βίαιη καταστολή των επί μηνών διαδηλώσεων στη χώρα τους.
Από το Φεβρουάριο, οι κάτοικοι της Βενεζουέλας, βγήκαν στους δρόμους εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για τον πληθωρισμό και τα υψηλά ποσοστά εγκληματικότητας. Οι μεγάλες ειρηνικές διαδηλώσεις σύντομα μεταμορφώθηκαν σε εκρήξεις βίας, με τους διαδηλωτές να κατηγορούν τις δυνάμεις ασφαλείας για τη θανάσιμη τροπή των γεγονότων.

Ο πρόεδρος Νικολά Μαδούρο και οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης συμφώνησαν την Τρίτη στη διεξαγωγή συνομιλιών, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση, στην οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 39 άνθρωποι, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Σύμφωνα με το BBC Mundo, η κοινωνική διαμαρτυρία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησε από τον Ρικάρντο Σίε, ένα στέλεχος διαφημιστικής εταιρείας στο Καράκας, όταν είδε το βίντεο ενός μαθητή που δέχτηκε επίθεση στην πανεπιστημιούπολη του Καράκας.

Στη συνέχεια ο Σίε και οι φίλοι του δημοσίευσαν μια φωτογραφία τους στο hashtag #MejorDesnudosQue που άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλη τη Βενεζουέλα, αναφέρει το BBC.

Πολλοί κάτοικοι της χώρας στη συνέχεια άρχισαν να δημοσιεύουν δικές τους φωτογραφίες, με σχόλια που εξέφραζαν την απογοήτευσή τους στις διακρίσεις και κακοποιήσεις στη χώρα τους. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera σημειώνει πως οι υποστηρικτές της κυβέρνησης αντέδρασαν έντονα στα σχόλια των χρηστών του hashtag «καλύτερα γυμνοί παρά», χαρακτηρίζοντάς το ως ντροπιαστικό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: