"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ - B. KOPEA: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «εξαφάνισε» τη θεία του από ντοκιμαντέρ - Yποψίες για εκτέλεσή της - Ουτε ο... Περσισσος γνωρίζει ποια ειναι η τύχη της

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «εξαφάνισε» τη θεία του από ντοκιμαντέρ Μια επιπλέον ένδειξη ότι ο ηγέτης της Β. Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, είχε δώσει εντολή να εκτελεστεί και η θεία του -ακολουθώντας την τύχη του συζύγου της- δίνει η μυστηριώδης «εξαφάνισή» της από προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ που έδωσε στη δημοσιότητα το καθεστώς.

Στο ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε στη δημόσια τηλεόραση της χώρας, οι σκηνές όπου άλλοτε εμφανιζόταν η 67χρονη Κιμ Γιονγκ Χούι, θεία του δικτάτορα της Β. Κορέας, έχουν απαλειφθεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ενισχύοντας τους φόβους όσων ταυτίζουν τη συνήθεια του Κιμ Γιονγκ Ουν να αφαιρεί πρόσωπα από φωτογραφίες και βίντεο με την τάση του να εκτελεί όποιον θεωρεί εχθρό του.
Υπενθυμίζεται ότι ο σύζυγος της Κιμ Γιονγκ Χούι και θείος του ηγέτη της χώρας, Γιανγκ Σονγκ Ταέκ, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε γίνει τροφή για 120 σκυλιά όταν ο ανηψιός του αποφάσισε να τον εκτελέσει ως καταχραστή και προδότη της πατρίδας. Ωστόσο σύμφωνα με αναφορές του ειδησεογραφικού πρακτορίου Yonhap της Ν. Κορέας, ο Κιμ δεν σταμάτησε εκεί αλλά εξόντωσε και τους στενούς του συγγενείς, ανάμεσά τους τα παιδιά, τα αδέλφια και τα εγγόνια του.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση της Κιμ Κιονγκ Χούι, ήταν στις 10 Σεπτεμβρίου, σε μια μουσική παράσταση που παραβρέθηκε με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και τη σύζυγό του, Ρι Σολ Τζου. Η επόμενη δημόσια εμφάνισή της θα ήταν στα μέσα Δεκεμβρίου, στην κηδεία ενός ανώτερου στελέχους του Κόμματος των Εργατικών, σύμφωνα με το Associated Press. Ωστόσο, δεν παραβρέθηκε.
Τον Ιανουάριο, η Chosun Ilbo, μια μεγάλη εφημερίδα της νότιας Κορέας, ανέφερε πως η 67χρονη είτε «αυτοκτόνησε ή πέθανε από καρδιακή προσβολή» επικαλούμενη κυβερνητική πηγή της Νότιας Κορέας. Η εφημερίδα ωστόσο τόνιζε ότι το κρατικό γραφείο πληροφοριών δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το θάνατό της.

Η μυστηριώδης, ωστόσο, εξαφάνισή» της από τα πλάνα του ντοκιμαντέρ ενίσχυσε τις υποψίες ότι η πάλαι ποτέ ισχυρή γυναίκα της Β. Κορέας είχε την «τύχη» του συζύγου της.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: