"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Συνελήφθη 40χρονος για «βεβήλωση» του κορανίου

Πακιστάν: Συνελήφθη 40χρονος για «βεβήλωση» του κορανίου Μέλος της θρησκευτικής μειονότητας των αχμάντι συνελήφθη στο νότιο Πακιστάν κατηγορούμενο για «βεβήλωση» του Κορανίου, ανακοίνωσε  η αστυνομία.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο επεισόδιο αυτού του είδους που σημειώνεται βάσει του αμφιλεγόμενου νόμου περί βλασφημίας που ισχύει στην μουσουλμανική αυτή χώρα.
Ο Ταχίρ Άχμεντ συνελήφθη προχθες το βράδυ στο Τάντο Αλάχιαρ, μια πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 240 χιλιομέτρων βόρεια της οικονομικής πρωτεύουσας του Πακιστάν Καράτσι, αφού ένα εξοργισμένο πλήθος εισέβαλε στο σπίτι του και σε ένα τέμενος της μειονότητας των Αχμάντι.

Ο 40χρονος αυτός άνδρας φέρεται ότι είχε προηγουμένως επιπλήξει ένα παιδί και ότι είχε πετάξει το Κοράνι που κρατούσε αυτό, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Τζαβέντ Μπαλούς. 

"Το δικαστήριο έδωσε εντολή για την κράτηση του Ταχίρ Άχμεντ για δύο εβδομάδες", πρόσθεσε.
Η πακιστανική νομοθεσία περί βλασφημίας, η οποία σύμφωνα με τους φιλελεύθερους χρησιμοποιείται για την ρύθμιση προσωπικών διενέξεων, αλλά την υπερασπίζονται οι ισλαμιστές, προβλέπει την επιβολή της θανατικής ποινής σε αυτούς που δυσφημούν τον Μωάμεθ και ισόβιας κάθειρξης σε όποιον καίει το Κοράνι.

Ο νόμος αυτός χρησιμοποιείται συχνά κατά των χριστιανών, των ινδουιστών και των αχμάντι.

Την περασμένη εβδομάδα ένας χριστιανός, ο Σάουαν Μασίχ, καταδικάστηκε σε θάνατο από δικαστήριο της Λαχώρης, στο ανατολικό Πακιστάν, για προσβολή του Μωάμεθ. Αυτός άσκησε σήμερα έφεση στην αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση.


ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: