"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΝΙΓΗΡΙΑ: Ένοπλοι ισλαμιστές απήγαγαν 100 μαθήτριες από δημόσιο λύκειο διότι «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία» !!! - Γρήγορα, τμήματα Ισλαμικών σπουδών σε όλα τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας να σώσουμε τις αμαρτωλές ψυχές μας!!!

Τουλάχιστον 100 μαθήτριες απήχθησαν από ένα λύκειο θηλέων στη βορειοανατολική Νιγηρία από βαριά οπλισμένους άγνωστους άνδρες, δήλωσε  ένας τοπικός αξιωματούχος και η αστυνομία.

«Πολλά κορίτσια απήχθησαν από ενόπλους οι οποίοι επιτέθηκαν εναντίον του σχολείου τους», δήλωσε ο Εμάνουελ Σαμ, ο υπεύθυνος για την εκπαίδευση στο χωριό Τσιμπόκ στην πολιτεία Μπόρνο, όπου σημειώθηκε η επίθεση τη Δευτέρα το βράδυ.

Ο Σαμ πρόσθεσε ότι διέφυγε στο Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της πολιτείας, μετά την επίθεση στο δημόσιο λύκειο θηλέων του Τσιμπόκ.

Οι ένοπλοι έφτασαν τα ξημερώματα με ένα μεγάλο φορτηγό και μοτοσικλέτες στο λύκειο και ανάγκασαν τις μαθήτριες να παραμείνουν στο εσωτερικό του κτιρίου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας Γκίντεο Τζίμπριν, ο οποίος πρόσθεσε ότι κάποιες από τις μαθήτριες κατάφεραν να διαφύγουν.

Στρατιώτες είχαν αναπτυχθεί στο χωριό ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των μαθητριών στη διάρκεια των ετήσιων εξετάσεών τους, οι οποίες θα διεξάγονταν αυτή την εβδομάδα.

Όμως οι ένοπλοι «εξουδετέρωσαν τους στρατιώτες και απήγαγαν τα κορίτσια», όπως δήλωσε ένας κάτοικος του χωριού.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες μετά την επίθεση οι ένοπλοι κατέστρεψαν το χωριό.

«Δεν έχουμε αριθμό θυμάτων», σημείωσε ο Τζίμπριν.

Η ισλαμιστική ομάδα Μπόκο Χαράμ, το όνομα της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία», συχνά εξαπολύει επιθέσεις εναντίον σχολείων



Δεν υπάρχουν σχόλια: