"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΗΠΑ - ΙΡΑΝ: Συνάπτουν "εικονικές" διπλωματικές σχέσεις μέσω... Διαδικτύου!

«Εικονικές»... διπλωματικές σχέσεις ετοιμάζεται να συνάψει η Ουάσιγκτον με την Τεχεράνη, με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών, ανακοινώντας ότι πολύ σύντομα θα λειτουργεί «διαδικτυακή πρεσβεία».

Την ιδέα αποκάλυψε σε συνέντευξή της στην ιρανική υπερεσία του BBC και στη «Φωνή της Αμερικής» η Αμερικανίδα υπ. Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το καθεστώς της Τεχεράνης «μετατρέπεται σε στρατιωτική δικτατορία».

Οπως δήλωσε η Κλίντον, παρά την απουσία επίσημων διπλωματικών σχέσεων, η κυβέρνηση Ομπάμα θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις με τον ιρανικό λαό και κυρίως να ενημερώνει τους νέους για θέματα εκπαίδευσης, πανεπιστημιακά προγράμματα ανταλλαγής και πληροφορίες για την απόκτηση βίζας. Και στις δύο συνεντεύξεις η Κλίντον υπεραμύνθηκε των αμερικανικών κυρώσεων υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνησή της έχει ισχυρά στοιχεία που συνδέουν την Τεχεράνη με την απόπειρα δολοφονίας του Σαουδάραβα πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

Απευθυνόμενη στους νέους Ιρανούς δήλωσε: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία διαφωνία με εσάς. Θέλουμε να στηρίξουμε τις προσδοκίες σας και δεν θα μας χαροποιούσε τίποτε περισσότερο από μια αλλαγή της στάσης του καθεστώτος». 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: