"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μια ασπρόμαυρη photo τιμής ένεκεν στους αετούς μας που βραβευτηκαν ως ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ...

Τον Μπάμπη και τον Λουκά, τους καλύτερους "πολεμιστές" του ΝΑΤΟ, θα τους χαρακτήριζε κανείς ως παιδιά της διπλανής πόρτας, με τη διαφορά ότι τούτοι δεν τα εξαργυρώνουν όλα με το χρήμα... Αλλωστε ο μισθός του πρώτου, επειδή... είναι και άγαμος, είναι 1.558 μεικτά (περίπου 980 ευρώ καθαρά) και του δεύτερου 1.900 ευρώ μεικτά (κάτι παραπάνω από 1.300 ευρώ καθαρά). 

Δεν κάνουν "λευκή απεργία", διότι πληρώνονται λιγότερο απ΄ όλους τους συναδέλφους τους της ΕΕ και ας είναι οι μόνοι που καθημερινά καλούνται να αντιμετωπίσουν τον "εχθρό" υπό πραγματικές συνθήκες μάχης.

Δεν βαρυγκωμούν διότι δεν έχουν ωράριο, δεν ξέρουν από Σαββατοκύριακα, δεν μπορούν να χαλαρώσουν και να ονειρευτούν όπως άλλοι συνομήλικοί τους...

Δεν είναι κοσμοκαλόγεροι, αλλά και δεν επηρεάζονται από τις "σειρήνες" και τα εφέ του star system. Είναι ταγμένοι στην αποστολή τους. Την υπεράσπιση του Αιγαίου δεν τη βλέπουν ως ρουτίνα αλλά ως Χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: