"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Αμφιβόλου νομιμότητας το «φακέλωμα» επιβατών μεταξύ ΗΠΑ - Ε.Ε.

Αμφιβολίες για τη νομιμότητα της συμφωνίας Ε.Ε. - ΗΠΑ, που προβλέπει αποθήκευση προσωπικών δεδομένων των επιβατών υπερατλαντικών πτήσεων για 15 χρόνια, εκφράζουν οι νομικοί σύμβουλοι της Κομισιόν.

Σε εμπιστευτική τους γνωμάτευση, την οποία επικαλείται η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», επισημαίνουν ότι η προβλεπόμενη δυνατότητα του αμερικανικού υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας να διατηρεί αρχείο με προσωπικά δεδομένα των επιβατών -συμπεριλαμβανομένων στοιχείων των πιστωτικών τους καρτών- δεν συνάδει με το θεμελιώδες δικαίωμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η γνωμάτευση αυτή μπορεί ν' αποδειχθεί κρίσιμη για το μέλλον της ευρωαμερικανικής συμφωνίας, η οποία προέκυψε από διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Κομισιόν, αλλά χρειάζεται την έγκριση του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και των αρμόδιων υπουργών.

(Πηγή: The Guardian)

Δεν υπάρχουν σχόλια: