"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μπίλι δε Κιντ: τα 25 σεντς που έδωσε, έγιναν 2,3 εκατ. δολάρια

Μόλις 25 σεντς είχε πληρώσει ο Μπίλι δε Κιντ για να τον φωτογραφίσουν μπροστά σε ένα σαλούν στο Νέο Μεξικό, στα τέλη του 1879 ή στις αρχές του 1880.

Το Σάββατο, το μοναδικό πορτρέτο του διασημότερου παρανόμου της Αγριας Δύσης πουλήθηκε 2,3 εκατ. δολάρια από τον κάτοχο της φωτογραφίας, διαστάσεων 8x5 εκατοστά, Ουίλιαμ Κοτς. Στην ετήσια δημοπρασία την αντικειμένων της "Αγριας Δύσης" που γίνεται στο Ντένβερ του Κολοράντο, οι ειδικοί έθεσαν τιμή εκκίνησαν τα 150.000 αναμένοντας ότι θα πωλούνταν έως και 300.000.

Σύμφωνα με τον θρύλο, ο Μπίλι δε Κιντ, κατά κόσμον Ουίλιαμ Μπόνεϊ, σκότωσε 21 άτομα προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες ενός σερίφη, τον Ιούλιο του 1881, μόλις 21 ετών. Υπάρχουν ωστόσο άλλες δύο φωτογραφίες που εικονίζουν τον Μπίλι δε Κιντ στα παιδικά του χρόνια: στη μία είναι στο σχολείο του στο Σίλβερ Σίτι και στην άλλη βρίσκεται ανάμεσα σε έξι καουμπόηδες σε ένα ράντσο κοντά στο Ρόζγουελ του Νέου Μεξικού.

Ιω.Ν. (Πηγές: ΑΠΕ, Ass. Press)

Δεν υπάρχουν σχόλια: