"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Β. ΚΟΡΕΑ: O ψυχοπαθής Κιμ Γιονγκ Ιλ κλείνει πανεπιστήμια και στέλνει φοιτητές στα... χωράφια

Αλέκα τα έμαθες τα νέα?

Λουκέτο για τους επόμενους δέκα μήνες βάζει στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα το καθεστώς της Πιονγιάνγκ στέλνοντας τα "μυαλά της χώρας" σε εργοστάσια, χωράφια και δημόσια έργα ώστε η οικονομία να ανακάμψει το 2012, επέτειο 100 ετών από τη γέννηση του ιδρυτή του κράτους, Κιμ Ιλ Σουνγκ (πατέρα του σημερινού ηγέτη).

Οπως αποκαλύπτει χθεσινό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Τέλεγκραφ", σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, η κυβέρνηση διεμήνυσε στους πολίτες της ότι στόχος της κίνησής της είναι να καταστεί η χώρα ένα μεγάλο και οικονομικά ισχυρό έθνος.

Σύμφωνα με πηγές της Νοτίου Κορέας, η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ έδωσε εντολή σε όλα τα πανεπιστήμια να ακυρώσουν τα μαθήματα έως τον Απρίλιο του 2012. Υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις όπως οι φοιτητές που είναι στους τελευταίους μήνες των σπουδών τους και οι φοιτητές από το εξωτερικό που είναι τυχεροί και δεν θα αναγκαστούν να δουλέψουν στα έργα.

Το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι οι Βορειοκορεάτες φοιτητές θα συμμετάσχουν σε κατασκευαστικά έργα μεγάλων πόλεων της χώρας, ενώ όσοι απορροφηθούν σε αγροτικές περιοχές, θα βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση όσων έχουν πληγεί πρόσφατα σπό κυκλώνες.

Τα τελευταία χρόνια είναι έντονη η φημολογία ότι ο ανώτατος ηγέτης της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, είναι σοβαρά άρρωστος. Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης σβήνει 70 κεράκια τον Φεβρουάριο του 2012 και σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας θεωρεί πως είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για να μεταβιβάσει την εξουσία στον γιο του, Κιμ Γιονγκ Ουν (η κληρονομικότητα στη διαδοχή είναι επίσημα θεσμοθετημένη στη Β. Κορέα). Μέχρι τότε ευελπιστεί ότι η χώρα του θα έχει ενισχυθεί οικονομικά.

Από την πλευρά του, ο Ιάπωνας Τοσιμίτσου Σιγκεμούρα, καθηγητής στο Γουέισντα του Πανεπιστήμιο του Τόκιο, πιστεύει πως η πράξη αυτή της κυβέρνησης γίνεται υπό τον φόβο εξέγερσης των φοιτητών.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: