"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο «Δρ. Θάνατος» συνάντησε τον Δημιουργό του

Κοντά στον Δημιουργό του βρίσκεται από χθες ο Τζακ Κεβορκιάν, ο γιατρός που για δεκαετίες απασχόλησε την επικαιρότητα λόγω της «ενεργητικής» στάσης του απέναντι στην ευθανασία, εξαιτίας της οποίας είχε ονομαστεί και «Δρ. Θάνατος».

Ο Κεβορκιάν είχε γίνει το «καταφύγιο» των ανθρώπων που έπασχαν από ανίατες νόσους και ήθελαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Είχε δεχθεί να «βοηθήσει» περισσότερους από 100 ανθρώπους σε τελικά στάδια διαφόρων νόσων και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση οκτώ χρόνων για φόνο δευτέρου βαθμού, όταν εμφανίστηκε σε εκπομπή του CBS News να χορηγεί θανατηφόρα φάρμακα σε έναν άνθρωπο που έπασχε από πλευρική σκλήρυνση.

Ο Κεβορκιάν, που είχε αποφυλακιστεί το 2007, υπό τον όρο ότι θα διέκοπτε την πρακτική της ευθανασίας, ήταν παθολόγος και πέθανε σε ηλικία 83 χρόνων, σε νοσοκομείο του Μίσιγκαν όπου νοσηλευόταν με καρδιακά προβλήματα και για νεφρική ανεπάρκεια.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: