"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


AΣΑΝΖ: Tο Facebook ειναι ο πιο αποτρόπαιος κατασκοπευτικός μηχανισμός που δημιουργήθηκε ποτέ.



Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Russia Today”, o Tζούλιαν Ασάνζ αποκάλεσε το Facebook τον πιο αποτρόπαιο κατασκοπευτικό μηχανισμό που δημιουργήθηκε ποτέ.

Στο Facebook υπάρχει η μεγαλύτερη βάση δεδομένων, με ονόματα, διευθύνσεις, την οικογενειακή τους κατάσταση, τους συγγενείς τους κλπ. Όλα διαθέσιμα στις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών. Η Google το Υahoo και το Facebook και οι τρεις αμερικάνικοι οργανισμοί, έχουν ενσωματωμένες πλατφόρμες για να παίρνουν τα δεδομένα. Δεν είναι ζήτημα συνεργασίας. Η διαδικασία γίνεται αυτόματα. Δεν είναι ότι το Facebook διοικείται απο τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, απλά είναι ικανοί να επιβληθούν με νομικούς και πολιτικούς όρους. Τους κοστίζει να ψάχνουν τα στοιχεία απο τον καθένα οπότε έχουν αυτοματοποιήσει τη διαδικασία. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι προσθέτοντας φίλους στο Facebook δουλεύει για τις αμερικάνικες υπηρεσίες πληροφοριών, φτιάχνοντας βάσεις δεδομένων για αυτούς.

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: