"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΜΥΤΙΛΗΝΗ: Eγκαλούν τις ελεύθερες φωνές που μιλούν για τα Ελληνοτουρκικά στο όνομα της ανάπτυξης του τουρισμού !

Oι Τουρκολάγνοι επαναστάτες της κονόμας και ο πραγματικός Ελληνοτουρκικός νταλγκάς!


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ

Σαφώς και η προσωπική μου άποψη είναι υπέρ της φιλίας των δύο λαών! Ελλάδας και Τουρκίας!

Αλλά πώς;; Με ποιο τρόπο;;;

Ας υποθέσουμε ότι μαλώνετε με τον κάποιον γείτονα επειδή πήρε τα συρματοπλέγματα από το χωράφι του και τα έβαλε ένα στρέμμα μέσα στο δικό σας! Είναι ένας σοβαρός λόγος να μαλώσεις με κάποιον που με το έτσι θέλω πήρε το μισό χωράφι σας! Ετσι δεν είναι; Αν δεν μαλώσεις γι αυτό, τότε για ποιον λόγο να μαλώσεις με έναν γείτονα!

Φανταστείτε λοιπόν ότι ο γείτονας , αντί να σας ζητήσει συγγνώμη μιας και έχετε όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα καθώς και την παραδοχή των παππούδων του ότι το χωράφι σας ανήκει , αυτός σας κάνει μια αγωγή και σας σέρνει και στα δικαστήρια (όχι της Χάγης αλλά στα Ειρηνοδικεία της περιοχής σας)!!!

Κάθε μέρα λοιπόν υπάρχει εκρηκτικό κλίμα στην αυλή σας! Μόνο που δίπλα υπάρχει ένα ξενοδοχείο που ενοχλείται από τους καυγάδες σας!
Ο Ξενοδόχος, κάθε χρόνο έχει πελάτες όλο το σόι του γείτονά σας και κονομάει από αυτόν πολλά λεφτά! Για να μην τα χάσει αρχίζει και σας λέει διάφορα! «Ελα τώρα κάνε λίγο πίσω, δώσε στον γείτονα ένα κομμάτι να ησυχάσουμε»!!!

Και σιγά-σιγά, όλοι οι γείτονες αρχίζουν να σκέφτονται ότι αφού το λέει ο ξενοδόχος … ίσως έτσι πρέπει να γίνει για το καλό της περιοχής!!!

Εσείς τι θα κάνατε; Θα λέγατε στο γείτονά σας, έλα παιδί μου μέσα, να σε κεράσω ένα καφεδάκι, να τα πούμε!!! Ελα να το συζητήσουμε το θέμα, να βρούμε μια λύση;

Δυστυχώς αυτό συμβαίνει στη Μυτιλήνη!!

Μόνο που εκεί δεν «παίζεται» η τύχη ενός ... στρέμματος ! «Παίζεται» η Εθνική Κυριαρχίας ενός Έθνους καθώς και η Εθνική Υπερηφάνεια ενός λαού !

Στον ρόλο του ξενοδόχου βάλτε 5 επιχειρηματίες και 3 πολιτικούς της περιοχής που οι πρώτοι κονόμησαν και κονομούν χρόνια τώρα και τους πολιτικούς που έστησαν ... οπίσθια ... στους τούρκους για να κάνουν δήθεν τους προοδευτικούς και στη συνέχεια τα συμφέροντα τους ταίριασαν με αυτά των ... επιχειρηματιών!

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο, σήμερα, ολάκερο νησί, με τέτοια περίσσια ομορφιά και τόσα πλεονεκτήματα, ένα νησί με τόσο ικανούς ανθρώπους, να έχει καταρρεύσει οικονομικά, να βλέπει τον τουρισμό του να καταρρέει και ως τελευταία λύση να θεωρούν την έλευση Τούρκων Τουριστών!!!

Και με αυτά τα δεδομένα, έκαναν μέχρι και τουριστικούς συλλόγους με σκοπό να προωθήσουν το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία! Και μέχρι εδώ ... όλα καλά!

Από αυτό το σημείο όμως, μέχρι το σημείο να μας εγκαλούν να μην μιλάμε για τα Ελληνοτουρκικά διότι κάνουν κακό στην ανάπτυξη του τουρκικού τουρισμού στο νησί… πάει πολύ!

Η Λέσβος επί 12 χρόνια έστελνε κάθε εβδομάδα δυο-τρεις χιλιάδες τουρίστες και 180.000.000 δραχμές σε σκληρό συνάλλαγμα στην Τουρκία, μιας και υπήρξε ντελίριο με την τουρκική αγορά! Μέχρι και τζάμπα το εισιτήριο του πλοίου είχαν βάλει!

Την προηγούμενη χρονιά πράγματι, για πρώτη φορά στα χρονικά, υπήρχε μια σημαντική αύξηση των τούρκων τουριστών στο νησί και μακάρι να συνεχιστεί!

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με την επιθετικότητα των Τούρκων στο Αιγαίο και τα επεκτατικά τους σχέδια στην περιοχή!;;;!

Το γεγονός ότι θα έρθουν 30.000 Τούρκοι στη Μυτιλήνη και στο Μόλυβο, ΠΡΕΠΕΙ να μας αναγκάσει όλους μας σε «ένοχη» σιωπή; Να μη μιλάμε για να μη χαθεί το ... συνάλλαγμα των Τούρκων;

Και τελικά να δώσουμε ένα, δύο, τρία πέντε, δέκα νησιά, ή ποιος ξέρει.. .το μισό Αιγαίο, για να κονομάνε 30 οικογένειες στη Λέσβο;

Να μη σώσουν να κονομήσουν.

Τόσα χρόνια με τόσα πακέτα από την Ε.Ε, τόσες επιδοτήσεις, τόσο χρήμα για προώθηση και προβολή πήγε χαμένο!!! Γιατί αν είχε επενδυθεί σωστά δεν θα είχαμε ανάγκη τους ... τούρκους τουρίστες!

Με απλά λόγια , αυτοί που σήμερα λένε σε όλους εμάς να «σκάσουμε», καλύτερα να το «βουλώσουν» γιατί αρκετά τους ανεχτήκαμε πλέον!

Αρκετά με όλους αυτούς που με πρόσχημα την Ελληνοτουρκική φιλία κονομάνε τουρκικά γρόσια !
Αρκετά με όλους αυτούς που «γονάτισαν» την τοπική οικονομία με τις απαράδεκτες τιμές τους!

Αρκετά με τους πολιτικάντηδες που «επένδυσαν» στη Ελληνοτουρκική φιλία με σκοπό την συλλογή «δωρεών» από εταιρίες με τουρκικά οικονομικά κεφάλαια !

Αρκετά με όλους αυτούς που στο όνομα της Ελληνοτουρκικής φιλίας ξεπουλάνε τα πάντα, και απαιτούν από εμάς να βλέπουμε και να μη μιλάμε!

Εμείς θα μιλάμε, θα αναλύουμε και θα αποκαλύπτουμε ότι προσπαθεί το σύστημα να καλύψει!

Εσείς οι Μυτιληνιοί, σκεφτείτε ποιοι φταίνε για τον μαρασμό του νησιού! Βάλτε τους στη σειρά και αναλογιστείτε! Υπάρχει έστω και ένας που δεν κονόμησε πλούτο ή δόξα (ή και τα δύο μαζί) από τον Ελληνοτουρκικό ... νταλγκά;

Και το λέω ξεκάθαρα, ποιο ξεκάθαρα δεν γίνεται:
Αυτοί που κατέστρεψαν το στολίδι του Αιγαίου, την Λέσβο, είναι αυτοί που κονόμησαν από το Ελληνοτουρκικό αλισβερίσι!

Απλά τώρα , παίζουν τα ... ρέστα τους!

ΥΓ.
Περαστικά σε όποιον βλέπει τον εαυτό του μέσα στο κάδρο αυτό! Είμαστε πολλοί και ήσαστε λίγοι! Και σαφώς πλέον ... οι πολλοί ξυπνήσαμε!!! Η σιωπή των αμνών κράτησε αρκετά ...

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: