"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Εκδηλώσεις της Παµποντιακής Οµοσπονδίας Ελλάδος για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Με συγκεντρώσεις σε ανοιχτούς χώρους και ποδηλατοδροµίες κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις της Παµποντιακής Οµοσπονδίας Ελλάδος για τη διεκδίκηση της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στη Θεσσαλονίκη η κεντρική εκδήλωση θα γίνει στην Πλατεία Αγίας Σοφίας µε οµιλητές τον πολιτικό επιστήµονα Μ. Χαραλαµπίδη και τον Ελληνοαµερικανό πολιτικό Λ. Ραπτάκη, ο οποίος ως γερουσιαστής το 2008 πέτυχε την ψήφιση νόµου από την πολιτεία του Rhode Island της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στην Αθήνα η αντίστοιχη συγκέντρωση θα γίνει στην Πλατεία Συντάγµατος µε οµιλητή τον βουλευτή του σουηδικού Κοινοβουλίου, Ν. Παπαδόπουλο.

Παράλληλα, η Παµποντιακή Οµοσπονδία Ελλάδος διοργανώνει ποδηλατοδροµίες µνήµης στη Θεσσαλονίκη µε αφετηρία τον Χορτιάτη, ενδιάµεση στάση το κολέγιο Ανατόλια και τελικό προορισµό την Πλατεία Αγίας Σοφίας, ενώ η αντίστοιχη ποδηλατοδροµία ξεκινά από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και καταλήγει στον Αγνωστο Στρατιώτη στο Σύνταγµα.

Επειτα από ενέργειες της Οµοσπονδίας, και µε σύµφωνη γνώµη της Προεδρίας της Δηµοκρατίας, την ώρα της κατάθεσης στεφάνων στο µνηµείο του Αγνωστου Στρατιώτη οι Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς θα εκτελέσουν την υπηρεσία τους µε τη φορεσιά των ανταρτών του ποντιακού έπους.

Η συντονιστική επιτροπή νεολαίας της Παµποντιακής Οµοσπονδίας διοργανώνει ολονυχτίες, µε πένθιµα άσµατα, απαγγελίες ποιηµάτων και διανοµή ιστορικού υλικού σήµερα στις 23.00 στην Καµάρα και την Πλατεία Συντάγµατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: