"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"Αεί σας οικτίρω"!!!

Toυ ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΔΑΛΗ

Κατ αρχάς , πριν μπω στο θέμα μου, να διορθώσω ορισμένους μπλόγκερς που πιστεύουν ότι το «αϊ σιχτίρ» αποτελεί τουρκική έκφραση:

Πρόκειται για μια ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ έκφραση που προέρχεται από την εποχή της Τουρκοκρατίας! Οι Έλληνες την χρησιμοποιούσαν ως ύβρη.

Προέρχεται από το «αεί σε οικτίρω», δηλαδή «σε λυπάμαι στον αιώνα τον άπαντα», «είσαι αξιολύπητος».

Αντιλαμβάνεστε ότι η φράση αυτή προέρχεται από τα βάθη των αιώνων!

Οταν οι Τούρκοι έφτιαξαν τη γλώσσα τους στις αρχές του 19ου αιώνα, πήραν το «αϊ σιχτίρ» των Ελλήνων και το έκαναν βρισιά που στην κυριολεξία θα πει "άιντε γαμήσου" !!!

Τώρα απευθυνόμενος προς τους επιτελείς των Ελληνικών Κυβερνήσεων που ανέχονται την συμπεριφορά των Τούρκων στο Αιγαίο, τους λέω «αεί σας οικτίρω»! 

Όπως οικτίρω στον αιώνα τον άπαντα όλους τους υπουργούς παιδείας της χώρας μας για την αγραμματοσύνη μας!

Απευθυνόμενος στους τελευταίους τούρκους Αρχηγούς του ΓΕΕΘΑ (Καρανταγί, Κιβρίκογλου, Οζκιόκ) και τους πολιτικούς που Κυβέρνησαν την Τουρκία (Οζάλ, Τσιλέρ, Ερντογάν) ένα έχω να τους πω:

«Αι σιχτίρ ... τσογλάνια»!

Ετσι για να συνενοηθούμε ... άπαντες σε τούτη εδώ τη χώρα, το θέμα μας σήμερα ήταν ... οι τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο !!!!!!

ΥΓ,
Ναι ρε χαρτογιακάδες των Αθηνών! Μέχρι και να βρίζουν τους μάθαμε και εμείς νομίζουμε ότι χρησιμοποιούμε δικές τους λέξεις!!! Εκεί έχουμε καταντήσει από την συμπεριφορά της άτακτης οπισθοχώρησης που μας έχουν επιβάλει οι πολιτικοί που μας Κυβερνούν!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: