"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οταν η έρευνα στην Ελλάδα ανακάλυψε το... e-mail !!!

«Πλέον, όλες οι ερευνητικές προτάσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά και όχι εγγράφως». Τάδε έφη χθες ο υφυπουργός Παιδείας κ. Γιάννης Πανάρετος, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. 

Η είδηση εν προκειμένω είναι ότι το παραπάνω ανέφερε ο κ. Πανάρετος ως παράδειγμα εφαρμογής της καινοτομίας στον χώρο της εκπαίδευσης! Τι μας είπε, δηλαδή, ο υφυπουργός Παιδείας; Oτι το υπουργείο ξεπέρασε επιτέλους την εποχή του χάρτου και ανακάλυψε το... e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ελληνιστί).

Eπειτα από όλα αυτά, δεν είναι να απορεί κανείς που η Ελλάδα υπολείπεται σημαντικά όχι μόνο μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Eνωσης, αλλά και παγκοσμίως σε ό, τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία. Oπως επίσης δεν προκαλεί απορία το γεγονός ότι σημαντικά μυαλά εγκαταλείπουν την ημεδαπή και διαπρέπουν στον χώρο της έρευνας στο εξωτερικό

Δεν υπάρχουν σχόλια: