"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Έλαβαν χαρτιά ανοχής όλοι!

Απέδωσαν οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να φέρει σε επαφή τους μετανάστες από την Κρήτη με την… ελληνική αστυνομία.

Μετά από 44 ημέρες απεργίας πείνας και μια σχεδόν εβδομάδα σίτισης, οι 250 μετανάστες που είχαν συντεταγμένα ταξιδέψει από την Κρήτη στην Αθήνα, εγκαταστάθηκαν στη Νομική Σχολή Αθηνών και μετά μεταφέρθηκαν στο Μέγαρο Υπατία εκβιάζοντας επί 1,5 μήνα, έφυγαν (όλοι μαζί, όπως ήλθαν) για την Κρήτη.

Στο διάστημα της σίτισης ήλθαν επιτέλους σε επαφή και με την Ελληνική Αστυνομία και, όπως είπε ο Αμπντούλ Χατζί από το Φόρουμ Μεταναστών, βρέθηκαν όλοι εντάξει!Χωρίς κανένα πρόβλημα για κανέναν – αν και μετά την περίφημη συμφωνία πληροφορηθήκαμε πως η κάθε περίπτωση θα εξεταστεί ξεχωριστά και θα διερευνούνταν και οι ποινικές ευθύνες για την κατάληψη της Νομικής. – έλαβαν όλοι τα έγγραφα με τα οποία εξασφάλισαν το καθεστώς ανοχής.

«Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα», δήλωσε ο Α. Χατζί. «Πιστεύουμε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης με τους μετανάστες απεργούς πείνας θα τηρηθούν σε όλα τα ζητήματα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: