"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΣΥ: παιχνίδι χωρίς παίκτες

ΤΗΣ ΜΑΙΡΗΣ ΚΑΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ενώ όλοι οι χώροι της Υγείας βράζουν, κανείς από τους καθ’ ύλην αρµοδίους δεν φαίνεται να ασχολείται µε την πραγµατική ουσία...  
Πανεπιστηµιακός καθηγητής – και πρόεδρος µεγάλης ευρωπαϊκής επιστηµονικής εταιρείας– , ο οποίος έχει αρχίσει µεγάλη έρευνα στις καρδιολογικές κλινικές της χώρας, βρήκε απίστευτα πράγµατα

∆εν υπάρχουν, µου λέει,  στις περισσότερες από αυτές( και µάλιστα σε µεγάλες, όπως του ΑΧΕΠΑ και του Νοσοκοµείου Ιωαννίνων) επιµελητές Α’και Β’, γιατί µε τον νόµο Αβραµόπουλου έγιναν όλοι διευθυντές, χωρίς όµως να προκηρυχθούν – λόγω ∆NT – θέσεις για νέους επιµελητές.  

«Ο πρώην υπουργός έβαλε την ταφόπλακα σε ένα σύστηµα που ήδη έπασχε σοβαρά», µου είπε χαρακτηριστικάο καθηγητής. 

Οι νέες τεχνικές και µέθοδοι ήρθαν στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες από τους 35ρηδες γιατρούς, που σπούδασαν στο εξωτερικό και τις εφάρµοσαν γυρνώντας. «Πώς θα ανανεωθεί τώρατο σύστηµα χωρίςνέους γιατρούς;», αναρωτήθηκε λογικά και µε αγωνία ο επιστήµονας. Μοναδικό άλλωστε φαινόµενο στην Ελλάδα είναι οι µεσήλικες ειδικευόµενοι γιατροί, επειδή περιµένουν χρόνια στην ουρά για να αρχίσει η ειδίκευσή τους!  

«Σε λίγο, το ΕΣΥ θαείναι παιχνίδι χωρίς παίκτες», λέει γλαφυρά ο καθηγητής. «Είναι σαν να παίζει η Εθνική Ελλάδας µε 50ρηδες!». Το ΕΣΥ αργοπεθαίνει µε µαθηµατικό τρόπο, γιατί – εκτός όλων των άλλων δεινών του – δεν ανανεώνεται µε φρέσκο δυναµικό. 

 Καµία προοπτική, ως έχει σήµερα, λένε οι επαΐοντες. Νοιάζεται κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: