"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πενήντα δισ.

ΤOY ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

(...) Τα έχω χάσει! Οπως όλοι οι Ελληνες, φαντάζοµαι. Τα 50 δισεκατοµµύρια που απαίτησε η τρόικα να µαζέψουµε ώς το 2015 είναι ένα αστρονοµικό ποσό πουµε τίποτα δεν συγκεντρώνεται! Βάλτε κάτω τα µολύβια και αρχίστε τους λογαριασµούς. Η τρόικα αποφάσισε να µας διατάξει, και µάλιστα µε ιταµό ύφος, να τετραγωνίσουµε τον κύκλο! Πράγµα αδύνατον! Ο,τι και ναπουλήσουµε, τανούµερα δεν βγαίνουν! Η τρόικα, όµως, επιµένει ότι βγαίνουν. «Τρειςτ ο λάδι, δυο το ξίδι, πέντε το λαδόξιδο», µας λέει. Χαµογελώντας µάλιστα!

Η µάνα µου, που έβριζε συνεχώς µε παροιµίες γεµάτες αισχρόλογα, θα είχε έτοιµη την «παρόλα» της και για τη σηµερινή κατάσταση, µετά τηναξίωση της τρόικας για τα50 δισεκατοµµύρια: "Βρήκανε κ… µαλακό και χώσαν και τ’ αρχ…! "

Ετσι είναι. Αµα δέχεσαι ασυζητητί αυτά που σου ζητάνε, όσο παράλογα κι αν είναι, στο τέλος πεθαίνεις τους ανθρώπους για να ζήσουν οι αριθµοί.

Και ο πολιτικός κόσµος, τον χαβά του! Κανένα σηµείο επαφής, καµιά δυνατότητα επικοινωνίας. Πολλοί µιλάνε για πρόωρες εκλογές τον Απρίλιο. 

Ρωτάω: Και τι θαγίνει; Το χρέος δεν πρόκειται να λιγοστέψει. 

Είµαι απελπισµένος. Οπως ολόκληρος σχεδόνο ελληνικός λαός (Βαρόµετρο του Σκάι: οι Ελληνες σε ποσοστό 83% είναι ανασφαλείς. Το ΠΑΣΟΚ προηγείται της Ν.Δ. 7,5 - 8 µονάδες. Εκλογές δεν χρειάζονται: 73%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: