"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Οι Ταλιμπάν δέχονται να εκπαιδεύονται τα κορίτσια

Ετοιμοι να επιτρέψουν στα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο είναι οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, όπως δήλωσε σε βρετανικές εφημερίδες ο υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι. Κάνοντας λόγο για «πολιτισμική αλλαγή», ο Φαρούκ Γουαρντάκ είπε ότι η ηγεσία των ισλαμιστών δεν αντιτίθεται πλέον στην εκπαίδευση των γυναικών.

Ο υπουργός, ένα από τα πιο έμπιστα μέλη του στενού κύκλου του αφγανού προέδρου, θεωρείται αξιόπιστη πηγή, επειδή έχει αναλάβει τον ρόλο μεσολαβητή με τους Ταλιμπάν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Οι Ταλιμπάν είχαν απαγορεύσει την εκπαίδευση για τα κορίτσια όταν κυβέρνησαν το Αφγανιστάν το διάστημα από το 1996 έως το 2001. Σε πολλές περιοχές, όπου η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρή, τα σχολεία θηλέων παραμένουν κλειστά, καθηγητές έχουν δεχθεί απειλές και μαθήτριες έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, συχνά με οξύ.

ΒΗΜΑ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Η "μεγαλοψυχία" του Ισλάμ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: