"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το Δημόσιο δεν ξέρει πόσο πληρώνει για τηλέφωνα...

Μετά το haircut στις οφειλές των προμηθευτών του τομέα Yγείας, ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για haircut στις οφειλές του κράτους στις τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις. Σε ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προχθές στο υπ. Οικονομικών, ο υφυπουργός Φ. Σαχινίδης και οι εκπρόσωποι των εταιρειών τηλεπικοινωνιών προσπάθησαν να βρουν κοινά σημεία επαφής, αλλά αυτό δεν στάθηκε ικανό, δεδομένου ότι το κράτος απλά δεν γνωρίζει τι πληρώνει στις εταιρείες. 

Eτσι, συμφωνήθηκε ο κ. Σαχινίδης να στείλει όλα τα ΑΦΜ του Δημοσίου που λαμβάνουν υπηρεσίες στις επιχειρήσεις τηλεπικοινωνιών και οι τελευταίες να απαντήσουν για το ύψος των λογαριασμών τους. Αφού βρεθούν οι οφειλές, τότε θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το haircut... Πάντως, μόνον ο ΟΤΕ λέγεται ότι έχει βεβαιωμένες οφειλές του Δημοσίου, ίσες με 130 εκατ. ευρώ.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: