"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Στήριξη σε παλαιστινιακό κράτος από τη Ρωσία

«Παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος στη διάρκεια της «ιστορικής» επίσκεψής του στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. 

Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Ιεριχώ με τον ηγέτη των Παλαιστινίων, Μαχμούντ Αμπάς, ο τελευταίος δήλωσε: «Θυμόμαστε ότι η Ρωσία ήταν από τα πρώτα κράτη στον κόσμο που αναγνώρισε το κράτος της Παλαιστίνης το 1988». Ο Ρώσος πρόεδρος απάντησε ότι «υποστηρίξαμε τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους ήδη από τον προηγούμενο αιώνα και η ρωσική θέση, χθες όπως και σήμερα, είναι να υποστηρίζουμε ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ».

«Είναι προφανές ότι χωρίς κάποιο είδος λογικής απόφασης (του Ισραήλ) για τον εποικισμό δεν θα υπάρξει καμία πρόοδος. Καθένας καταλαβαίνει τώρα και είναι αδύνατο να κλείσουμε τα μάτια στο γεγονός αυτό», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, η επίσκεψη του οποίου στη Δυτική Οχθη για συνομιλίες για την αναβίωση της ειρηνευτικής διαδικασίας χαρακτηρίστηκε από τον επικεφαλής των Παλαιστίνιων διαπραγματευτών, Σαέμπ Ερεκάτ, ως «ιστορική και πολύ σημαντική». 

Ο Μεντβέντεφ αναμένεται σήμερα να μεταβεί στο Αμάν για να συναντηθεί με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, ενώ η προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Ισραήλ ακυρώθηκε εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων του προσωπικού του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών. Εν τω μεταξύ η Χαμάς δρομολόγησε από χθες πρόγραμμα για την ανακατασκευή 1.000 κατοικιών στη Λωρίδα της Γάζας οι οποίες καταστράφηκαν πριν από δύο χρόνια κατά την ισραηλινή εισβολή.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: