"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ερντογάν προς Μέρκελ «Ζητείστε συγγνώμη από τους Τουρκοκύπριους»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την Ανγκελα Μέρκελ να ζητήσει συγγνώμη από τους Τουρκοκυπρίους για τα σχόλιά της ότι αυτοί είναι που ευθύνονται για το αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Η κυρία Μέρκελ, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Λευκωσία, ζήτησε από την Αγκυρα και τους Τουρκοκυπρίους να δείξουν μεγαλύτερη προθυμία και βούληση για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος στο νησί.

«Αυτά τα σχόλια και συμπεριφορές δεν δίνουν την εντύπωση ενός ηγέτη με όραμα» είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε ομιλία του σε στελέχη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ). 
«Περιμένουμε από τη Μέρκελ να απολογηθεί στην τουρκική πλευρά που έχει θυσιαστεί για μία συμφωνία στο νησί» πρόσθεσε.

«Ανιστόρητη η Μέρκελ»
Ο κ. Ερντογάν δεν δίστασε μάλιστα να πει ότι η κυρία Μέρκελ «πρέπει να επανεξετάσει τις ιστορικές της γνώσεις». Της πρότεινε δε να διαβάσει το βιβλίο του προκατόχου της Γκέρχαρντ Σρέντερ για να διαπιστώσει την αδικία που διαπράχθηκε το 2004 εις βάρος των Τουρκοκυπρίων με το Σχέδιο Αναν.

«Ο Σρέντερ γράφει με ποιο τρόπο δεν τηρήθηκαν οι υποσχέσεις που δόθηκαν στους Τουρκοκυπρίους» είπε.

Για να προσθέσει: «Τα πάντα υπήρχαν στο σχέδιο εκείνο, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της αποχώρησης των στρατευμάτων των τουρκικών και των ελληνικών. Η τουρκική πλευρά είπε ναι με 65% και η Ελληνοκυπριακή πλευρά όχι με 75%. Ποιοι τήρησαν το λόγο τους; Οι Τουρκοκύπριοι. Ποιοι δεν τον τήρησαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Ποιοι επιβραβεύτηκαν; Οι Ελληνοκύπριοι. Η ΕΕ ακόμη δεν τηρεί την υπόσχεσή της».

Και επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να θυσιάσει τους Τουρκοκυπρίους για την ένταξή της στην ΕΕ.

ΒΗΜΑ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Μηπως πρέπει ο ΓΑΠ να φροντίσει σε συνεργασία με τον Πανάρετο, να δοθεί μια έδρα διδάκτορος της Ιστορίας  στο Καποδιστριακό Πενεπιστήμιο Αθηνών στο Καρντάσι του?...

Δεν υπάρχουν σχόλια: