Οι άνθρωποι αυτοί, αν υποθέσουμε ότι πρόκειται ακόμη για ανθρώπινα όντα με την κλασική σημασία του όρου, δεν είναι ούτε οι ανθρακωρύχοι ούτε οι πυροτεχνουργοί, πόσω μάλλον οι μάγειρες στα ξενοδοχεία, αλλά οι αστέρες της τηλεόρασης.
ΕΙΔΙΚΑ οι παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων εμφανίζονται καταδικασμένοι σ' έναν τύπο οριακής επιβίωσης, απερίγραπτα ψυχοφθόρου και ασυζητητί πιο δυστυχισμένης από εκείνη του τελευταίου άστεγου των Αθηνών. Αυτό είναι κάτι που ο κόσμος ελάχιστα παίρνει υπόψη του, εφόσον εξακολουθεί να θεωρεί τη δυστυχία συνδεδεμένη με το οικονομικό επίπεδο διαβίωσης.
ΕΙΝΑΙ ωστόσο γεγονός ότι οι τελευταίοι αναγκάζονται να δαπανήσουν -επομένως να στερηθούν- κάθε διαθέσιμη πνοή αυθορμητισμού και κάθε ίχνος συναισθηματικής ειλικρίνειας προκειμένου να οικοδομήσουν μιαν υπόληψη αντί της οποίας συγκεντρώνουν, επάνω τους, όλο το κάρμα, όλες τις μομφές και κατάρες, όλον αυτόν τον φαντασιακό προπηλακισμό που εκτοξεύει καθημερινά, στις 8 το απόγευμα, το κοινό των τηλεθεατών, καθώς αποκρούει νοερά τις στρεβλές, μονότονες, ενίοτε γλοιώδεις και τελικώς κακοχωνεμένες γνώμες που του σερβίρονται με το πρόσχημα του πολιτικοκοινωνικού σχολιασμού.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και σε συμφωνία με το παραπάνω, η υπερβολική έκθεση στο φως των προβολέων διαλύει βαθμιαία την ψυχική υφή των συγκεκριμένων προσώπων σαν οξύ, ενώ ταυτόχρονα η αφόρητη αγωνία του ανταγωνισμού και των αριθμών της AGB αποσυνθέτει ό,τι απέμεινε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου