"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΠΟΥΣΑ Η ΕΛΛΑΣ

Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ, Αντγου ε.α., Επίτιμου Διοικητή Στρατιάς και Αρχηγού ΓΕΕΦ

Η προεκλογική κίνηση στο φόρτε της. Το τι ακούμε κάθε μέρα από τα κανάλια, δεν περιγράφεται. Καθένας λέει ό,τι του 'ρθει και όποιον πάρει ο χάρος. Η μπουρδολογία στην αποθέωσή της. Πιο διασκεδαστική ώρα είναι η εμφάνιση των υποψηφίων βουλευτών που προσπαθούν να πείσουν τα κορόιδα ότι έχουν χρυσές συνταγές για να τους σώσουν. Όταν μάλιστα μερικοί νεαροί σωτήρες αναφέρονται στον μεγάλο αρχηγό του κόμματος, τότε ξεχειλίζει η τηλεόραση από σάλια και γλειψίματα.
Αηδία και ναυτία σε καταλαμβάνουν όταν βλέπεις νέους ανθρώπους, πάνω στη βράση της νιότης τους, να ξεσκονίζουν πλάτες, να γλείφουν πατώματα για να περάσει ο αρχηγός και να συμφωνούν σε όλα, πριν ακόμα ανοίξει αυτός το στόμα του.

Ο Καραμανλής είναι ο αρχηγός που λέει την αλήθεια, με σθένος, με παρρησία, χωρίς να κρύβεται μπροστά στον λαό. Τώρα, γιατί έξι χρόνια που ήταν κυβέρνηση δεν την είπε ποτέ, τρέξτε ψάξτε το και αν το βρείτε πέστε το και σε μας τους μπουμπούνες να το καταλάβουμε.


Ο κ. Παπανδρέου και αυτό το 'χει προβλέψει, έλεγε νεαρά ύπαρξη του Κινήματος. Ξαφνικά ο Γιωργάκης έγινε πάνσοφος και για όλα προβλέπει και για όλα προνοεί. Θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν…

Οι υποψήφιοι του Καρατζαφέρη λιώνουν αυτομάτως επί τω ακούσματι του ονόματος του αρχηγού.
Αν πεις οι υποψήφιοι του ΚΚΕ, με υπερηφάνεια γυαλίζει το μάτι τους, γιατί γνωρίζουν τη μία και μοναδική αλήθεια, αφού έχουν φάει αποκλειστικά αυτοί από τον καρπό της γνώσεως. Είναι αστείος πραγματικά ο τρόπος που δικαιολογούν την αδιαφάνεια των οικονομικών τους.

Οι τσιπρικοί αρχίζουν και τεντώνονται σαν τις γάτες που ξεμουδιάζουν, αφού πέρασε η λαίλαπα των τόσων ανομημάτων τους και ο λαός δεν τους αφήνει εκτός Βουλής.

Και τέλος τα φιντάνια του Χρυσόγελου, που φόρεσαν τη λεοντή του πράσινου, είναι περιχαρή που μας κορόιδεψαν. Πιστεύουν ότι ο λαός έχασε τη μνήμη και την οξυδέρκειά του και μπορούν να συστήνονται όπως θέλουν. Η Ιστορία είναι ένα άχρηστο και βλαβερό πράγμα, μας λέγουν, προσπαθώντας να καλύψουν τις λαδιές τους κατά της πατρίδας μας. Το τι είπε και τι έπραξε ο Τρεμόπουλος με τους Σκοπιανούς το ξεπερνούν έτσι άνετα, θαρρετά και προκλητικά. Όλες οι απαντήσεις για τη συνεργασία τους με τους Σκοπιανούς ήταν εκτός θέματος. Δεν τόλμησε ο Χρυσόγελος να διαψεύσει ούτε μία κεραία από τις τοποθετήσεις των δημοσιογράφων γύρω από τις θέσεις τους στο Σκοπιανό. Τ' αφεντικά ακούνε και ποιος ξέρει πού ελλοχεύει Τζορτζ Σόρος και καταγράφει τα δρώμενα. Εγώ τώρα έχω μια απορία, όπως και οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Οι Οικολόγοι-Πράσινοι, αφού είναι ένα κίνημα για το περιβάλλον, γιατί δεν ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το πελώριο σύγχρονο πρόβλημα της ανθρωπότητος; Έτσι, για να δείξουν και σε μας την καθαρότητα των θέσεών τους και να μας πείσουν ότι αγωνίζονται για το κοινό καλό. Γιατί κόπτονται τόσο πολύ για τους Σκοπιανούς, οι οποίοι απεργάζονται το κακό της Ελλάδος; Τι κοινό έχουν με αυτούς και σκίζονται τόσο πολύ για τις ανθελληνικές ιστορίες τους; Ποια κοινά συμφέροντα τους ενώνουν τόσο δυνατά, ώστε να εκτίθενται στον ελληνικό λαό; Η απάντηση είναι δύσκολη και ίσως βρίσκεται σε κάποια πονηρά συρτάρια.

Όπως και να 'ναι, απούσα από την προεκλογική κινητοποίηση των εκλογών του 2009 είναι η πατρίδα μας, η Ελλάδα. Τα εθνικά μας θέματα μόνον εν είδει σάλτσας αναφέρονται στα δελεαστικά πιάτα που προσφέρουν οι κομματικοί σεφ για άλλα θέματα. Εμείς έχουμε πείσει τον λαό ότι γύρω μας δεν συμβαίνει τίποτε και ότι οι φοβερές απειλές που εξυφαίνονται στα πέριξ είναι για κάποιους άλλους, αλλά όχι για μας. Έχουμε πεισθεί απολύτως ότι η φύλαξη της πατρίδος είναι κάτι περιττό και παρωχημένο. Βίωσα την απέλπιδα προσπάθεια του κ. Λυγερού, που προσπαθούσε να πείσει τον συνομιλητή του ότι δεν μπορούμε να ισχυριζόμεθα πως θα επιβιώσουμε στο ρευστό περιβάλλον όπου ζούμε χωρίς αμυντική ισχύ. Ήταν μάταιη η προσπάθεια της λογικής να πείσει για τα προφανή, τον παραλογισμό, τη στρεψοδικία, την κομματική αλλοφροσύνη και την οικονομική στόχευση.

Οι εκλογές αυτές θα μείνουν στην Ιστορία ως μοναδικές στις οποίες δεν ακούστηκε λέξη περί πατρίδος, λέξη περί εθνικής επιβίωσης. Ποιος θα το πιστέψει, ούτε μία λέξη πως δεν θα παραδώσουμε κομμάτια της πατρίδος μας σ' αυτούς που την επιβουλεύονται. Οι λέξεις εθνική άμυνα είναι υπό πλήρη απαγόρευση. Να πούμε στους Τούρκους να μην εξοπλίζονται και να διακόψουμε μονομερώς τους εξοπλισμούς. Και ο Λυγερός τού απαντούσε ότι όλα αυτά τα κάναμε στον υπερθετικό βαθμό, με χιλιάδες υποχωρήσεις, αλλά οι Τούρκοι όχι μόνον δεν πείθονται, αλλά έγιναν επιθετικότεροι από ποτέ. Να βρούμε τρόπο να τους πείσουμε ήταν η κατάληξη της εμμονής και της υπεκφυγής. Αυτό το ηθικό κατάντημα θα το πληρώσουμε ακριβά, αλλά οι πραγματικοί υπαίτιοι, ανεύθυνοι και συνήθως λιποτάκτες από τους εθνικούς μας αγώνες θα θεώνται από κάπου μακριά, εκ του ασφαλούς, την καταστροφή μας. Αυτή είναι συνήθως η μοίρα των εθνών τού pourquoi.
Η Ελλάδα είναι σήμερα η μόνη χώρα της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου ολόκληρου, που δέχεται ευθείες απειλές στα κυριαρχικά της δικαιώματα. Χωρίς περιστροφές και τυπικές ευγένειες, δεν μας ζητούν πια, αλλά απειλούν ευθέως τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου, τη Μακεδονία και οι παραδίπλα, ευκαιρίας δοθείσης, την Ήπειρο. Δεν υπάρχει τσαγανό, δεν υπάρχει φιλότιμο, δεν θίγεται κανείς από τις προσβολές, δεν ενδιαφέρεται κανείς, είναι όλοι θεομπαίχτες, μέχρι του σημείου να μην ενδιαφέρονται για την τύχη της πατρίδος. Μέχρι το μεδούλι η σαπίλα και η διαφθορά. Να σκοτώνονται οι νέοι σε μεγάλους αριθμούς στα τροχαία, να αφανίζονται από τα ναρκωτικά εκατόμβες, το δεχόμεθα ως κακό που μας βρήκε. Να πάθει η τρίχα του παιδιού μας για την πατρίδα μάς κάνει έξαλλους και αμείλικτους κατά πάντων.

Η Τουρκία, μια και ο λόγος για τη δική μας ουσιαστική αμυντική απραξία, απάντησε με μπαράζ ξέφρενων εξοπλισμών. Για πρώτη φορά εξήγγειλε προμήθεια πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και S 300 και για πρώτη φορά αγοράζει αποβατικά αερόστρωμνα (χοβερκράφτ). Και αν η σκοπιμότης της αγοράς των πυραύλων είναι προφανής και δεν χρήζει στρατηγικής ανάλυσης, η αγορά των μεγάλων αποβατικών δυνατοτήτων χοβερκράφτ, σε συνδυασμό με τη δυνατότητά τους να επικάθονται της νήσου σε χρόνο μηδέν, δείχνει καλά εναντίον ποίων τα προορίζουν οι Τούρκοι. Αν εμείς κάνουμε πως δεν το καταλαβαίνουμε ή αν ο Χρυσόγελος μας πείθει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αυτό ιδιαίτερα χαροποιεί την Τουρκία γιατί εξυπηρετεί τους στόχους της. Σε ποια πολιτεία θα έλεγε και θα έπραττε αυτά που κάνει στην Ελλάδα η ηγεσία των Οικολόγων και δεν θα λογοδοτούσε; Εδώ όχι μόνον τα κάνει χωρίς συνέπειες, αλλά ζητά και τη συναίνεσή μας διά της ψήφου μας. Η Ελλάδα, λόγω αυτής της τακτικής και της εξωτερικής πολιτικής, έμεινε σαν καλαμιά στον κάμπο, χωρίς συμμάχους και χωρίς στηρίγματα. Ποιος θα ζητήσει τη συμμαχία μιας αδύναμης χώρας που δεν μπορεί ούτε το έδαφός της να προστατεύσει;

Οι Ρώσοι κουνάν ακόμη το κεφάλι τους από την ελληνική ασυνέπεια. Η τύχη του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης είναι πλέον επισφαλής μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πλέον πιθανού πρωθυπουργού. Ποιος είναι πίσω από την ακύρωση του αγωγού; Ποιος είχε τη δύναμη να την επιβάλει; Ποία τα ανταλλάγματα; Γιατί εξαγγέλθηκε τώρα προεκλογικά; Για να υπάρξει δέσμευση εκπλήρωσης; Οι Αμερικανοί πολλά κακά μάς συσσώρευσαν τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι δεν φταίνε αυτοί. Οι δικές μας θεραπαινίδες φταίνε, που όταν τους σφυρίξει ο ξένος, δεν λογαριάζουν ούτε λαό ούτε πατρίδα. Παλιά, κακή αμαρτία.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: