"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Γιατί όχι?

Tου Στεφανου Κασιματη

Ο ταξιτζής, καθώς ήμασταν στον δρόμο για το γραφείο, άκουγε μια ραδιοφωνική εκπομπή περί διαδοχολογίας στη Ν. Δ. «Είμαστε καλά; Θέλει να γίνει αρχηγός ο Αβραμόπουλος;» με ρωτάει γελώντας.

Η απορία του μου έδωσε την ευκαιρία να αφηγηθώ μια ιστορία από τον χώρο της μουσικής βιομηχανίας, την οποία θα μοιραστώ και μαζί σας. Ο βίος του Τζίμι Χέντριξ ήταν, ως γνωστόν, πολύ σύντομος· ωστόσο ένας δημοσιογράφος πρόλαβε να τον ρωτήσει κάποτε πώς αποφάσισε να τραγουδήσει ο ίδιος στα κομμάτια που ηχογραφούσε, δεδομένου ότι ο μακαρίτης διέθετε γαϊδουροφωνάρα. «Οταν άκουσα τον Μπομπ Ντίλαν να τραγουδάει, είπα “γιατί όχι κι εγώ;”».

Ομοίως και ο τέως υπουργός Υγείας. Αφού έγινε ο Καραμανλής αρχηγός, γιατί να μη θέλει και αυτός;
ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ:
Όταν ο "γαϊδουρόφωνος" Ντίλαν ήρθε πριν περίπου 20 χρόνια για μια συναυλία στο γήπεδο της "λεωφόρου" στηθηκα σαν το ΓΑΪΔΟΥΡΙ 4 ώρες πριν την έναρξη για να ακούσω την "γαϊδουροφωνάρα" του, και να δώ τον ίδιο "τετ-α-τετ" στην σκηνή
Ελπίζω ο θεός να με φυλάξει όσο μπορεί και απο το σύστημα υγείας του τέως υπουργού, αλλά και απο κάθε μελλοντική συνέπεια μπορεί να έχουν οι ηγετικές βλέψεις του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: